Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyt on helppoa! Vartissa valmista lohiruokaa ylistetään vuolaasti: "Tämä resepti ei koskaan petä"

Hunajaglaseerattu lohi on makeansuolainen herkkuruoka.
Hunajaglaseerattu lohi on makeansuolainen herkkuruoka. Shutterstock
Julkaistu 02.09.2019 13:25

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tämä herkullinen lohiruoka valmistuu melkein itsestään – ja maistuu suorastaan taivaalliselta, lupaa ruokatoimittaja Sheela Prakash.

Yksi arjen luottoraaka-aineista suomalaisissa kotitalouksissa on lohi. Suosikkikalasta valmistuu herkullisia klassikoita, kuten uunilohta, lohikiusausta ja lohikeittoa. 

Lohi on siitä mainio raaka-aine, että sitä voi erilaisin maustein varioida todella monipuolisesti. Tämä The Kitchn -ruokasivuston erinomainen lohiruoka maistuu erityisesti aasialaisita mauista pitäville. 

Vartissa valmis lohiruoka

The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja kehuu helppoa lohireseptiä vuolaasti. 

– Seuraavan kerran, kun mietit, miten maustaisit lohen tällä kertaa, nappaa kaapista hunajapurkki ja soijapullo. Nämä kaksi raaka-ainetta yhdistettynä valkosipulin ja limen kanssa luovat makeansuolaisen glaseerauksen pannulla paistetulle lohelle, toimittaja Sheela Prakash ylistää.

Prakashin mukaan helppo lohiruoka valmistuu vartissa ja siitä ei voi olla pitämättä. 

– Tämä resepti ei koskaan petä. Lohesta tulee makeaa hunajan ja hapanta limen ansiosta, ja kaiken tasapainoittaa suolainen soija sekä valkosipuli.

Hunajaglaseerattu lohi

2 valkosipulinkynttä
0,7 dl hunaja
3 rkl soijakastiketta
2 rkl limen mehua
4 lohifileetä

Paistamiseen: Öljyä
(Tarjoiluun: Korianteria)

1. Hienonna valkosipulinkynnet ja aseta kulhoon. Lisää hunaja, soijakastike ja limemehu. Sekoita.

2. Taputtele lohifileiden pinnat kuivaksi esimerkiksi talouspaperilla. Mausta molemmat puolet halutessasi suolalla.

3. Kuumenna pannulla keskilämmöllä öljy. Lisää lohifileet paistumaan nahkapuoli ylöspäin. Paista noin 5 minuuttia.

4. Käännä lohifileet ja paista vielä pari minuutia. Lisää lohifileiden päälle pannulle myös kastike.

5. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin. Lusikoi kastiketta välillä fileiden päälle. Muista, että lohta ei kannata ylikypsentää, joten vähennä rohkeasti paistoaikaa tarvittaessa.

6. Koristele lohifileet halutessasi korianterilla ja tarjoile esimerkiksi riisin, perunoiden tai salaatin kera.

Lähde: The Kitchn 

***

Testaa myös hyvä uunilohiresepti:

8:12Sriracha-uunilohi

Lisää aiheesta:

Ruokatoimittajan superhelppo lohiruoka: "Valmistaminen vie vain 15 minuuttia"Helppo lohiruoka 20 minuutissa! Neljän ainesosan koukuttava kastike kannattaa testataMahtava ja todella nopea tapa valmistaa lohi: "Kun olet kokeillut tätä menetelmää, et enää palaa entiseen""Addiktoivin lohiresepti ikinä", jota on aivan pakko kokeilla – paistuu hetkessä pannulla Superrapea kuori ja suussa sulava lopputulos vain 10 minuutissa – tätä lohireseptiä on kokeiltava! Nopea arjen kalaruoka syntyy vain muutamasta ainesosasta – ”Helpoin ja maistuvin illallinen, jonka voit tehdä”
RuokaKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • 13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Jäätelö

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 07:46
    Jauheliha

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!