Tämä herkullinen lohiruoka valmistuu melkein itsestään – ja maistuu suorastaan taivaalliselta, lupaa ruokatoimittaja Sheela Prakash.
Yksi arjen luottoraaka-aineista suomalaisissa kotitalouksissa on lohi. Suosikkikalasta valmistuu herkullisia klassikoita, kuten uunilohta, lohikiusausta ja lohikeittoa.
Lohi on siitä mainio raaka-aine, että sitä voi erilaisin maustein varioida todella monipuolisesti. Tämä The Kitchn -ruokasivuston erinomainen lohiruoka maistuu erityisesti aasialaisita mauista pitäville.
Vartissa valmis lohiruoka
The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja kehuu helppoa lohireseptiä vuolaasti.
– Seuraavan kerran, kun mietit, miten maustaisit lohen tällä kertaa, nappaa kaapista hunajapurkki ja soijapullo. Nämä kaksi raaka-ainetta yhdistettynä valkosipulin ja limen kanssa luovat makeansuolaisen glaseerauksen pannulla paistetulle lohelle, toimittaja Sheela Prakash ylistää.
Prakashin mukaan helppo lohiruoka valmistuu vartissa ja siitä ei voi olla pitämättä.
– Tämä resepti ei koskaan petä. Lohesta tulee makeaa hunajan ja hapanta limen ansiosta, ja kaiken tasapainoittaa suolainen soija sekä valkosipuli.
Hunajaglaseerattu lohi
2 valkosipulinkynttä
0,7 dl hunaja
3 rkl soijakastiketta
2 rkl limen mehua
4 lohifileetä
Paistamiseen: Öljyä
(Tarjoiluun: Korianteria)
