Nyt on avokadoilla hintaa! Näistä joudut pulittamaan jopa 45 euroa kappaleelta: "Paksuja, kermaisia, maukkaita ja sopivan makeita"

Avokado
Floridalaisfarmilla kasvatetaan jättiläisavokadoja. Kuvituskuva. Shutterstock

Floridassa kasvatetaan pitkäkaulaisia avokadoja, jotka voivat kasvaa metrin pituisiksi ja maksavat jopa 45 euroa kappaleelta. Jättiläisavokadot nousivat viraalihitiksi sosiaalisessa mediassa.

Avokado on hyvä ja maukas valinta paahtoleivän päälle, mutta näillä Floridasta löytyvillä yksilöillä pystyisi voitelemaan jo kokonaisen patongin.

Miami Fruit-niminen maatila Etelä-Floridassa kasvattaa avokadoja, joista yksi lajike pääsi sosiaalisessa mediassa suureen suosioon. Floridalaisen yrityksen Facebook-sivulle tehtiin päivitys Pura Vida-nimisestä avokadolajikkeesta, joka ei ole ihan perinteinen. Avokadot ovat pitkäkaulaisia ja voivat kasvaa jopa käsivarren pituisiksi. Jotkut jättilaisavokadoista kasvavat suoraan, osa kieroon.

Jos päivitys ei näy, katso se täältä. 

– Etelä-Floridan viljelijät kasvattavat tusinoittain ainutlaatuisia muunnelmia avokadoista, joita ei löydy muualta Yhdysvalloista, kirjoittaa yritys Facebook-päivityksessään.

Tila on kasvattanut valtavia avokadoja jo vuosia, mutta vasta sosiaalisen median herättämän huomion myötä suosio kasvoi.

Testaa hittireseptiä: Avokadopasta

– Meidän avokadomme ovat paksuja, kermaisia, maukkaita ja sopivan makeita, Miami Fruit -yrityksen perustaja Edelle Schlegel kertoi NBC-televisiokanavan Today-sivustolle avokadoistaan.

Hinta voi olla yhtä huikaiseva kuin koko

Jos koko jo ihmetyttää, niin hintakaan ei jätä kylmäksi. Näitä jättiläisiä saa ostettua tilan nettisivuilta. Esimerkiksi pieni laatikko, joka sisältää yhden 1,5 kilon avokadon, maksaa 45 euroa. Suurin laatikko maksaa huikeat 186 euroa.

Ulkonäkö on todellakin eriskummallinen verrattuna tavallisten ruokakauppojen valikoimaan. Myös painoerot ovat suuria. Slate-lehden mukaan hyllyiltä usein löytyvän Hass-lajin keskiverto paino on noin 200 grammaa, mutta nämä pitkäkaulaiset lajitoverit voivat painaa jopa 1,5 kiloa.

***

Testaa herkullinen avokado-fetasalaatti:

Avokado-fetasalaatti ja broilerit 3:26

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!