Nyt on aika valmistaa simaa! Katso reseptit vapun suosikkijuomaan
Maisteletko tulevana vappuna mieluummin perinteistä vappusimaa, vai kaipaatko vaihtelua klassikkoreseptiin? Poimi resepti ja valmistaudu vappuun ajallaan.
Sima olisi hyvä valmistaa noin viikkoa ennen vappua, eli simanvalmistusta suunnittelevien olisi syytä ryhtyä pian toimiin perinteisen vappujuoman valmistamiseksi. Makuja.fi kokosi yhteen tärkeimmät vinkit siman valmistamiseen – ja liudan simareseptejä perinteisestä
Kahden sokerin juoma
Perinteiseen simaan tarvitaan kahta sokeria: kidesokeria tuomaan makeutta, sekä tummempaa, kosteaa fariinisokeria. Fariinisokerilla on tärkeä rooli siman värissä ja ominaismaussa. Fariinisokerin määrä vaikuttaa siihen, kuinka tummaa ja aromikasta simaa kotona valmistuu.
Varjele herkkää fariinisokeria
Fariinisokeri säilyy pakkauspäivästä kolmisen vuotta. Kosteana sokerina se voi avatussa pakkauksessa kovettua, ja tästä syystä se kannattaakin säilyttää tiiviisti suljettuna.
Kovettuneen fariinisokerin voi kuitenkin myös pelastaa ja perinteinen keino on lisätä fariinisokeripussiin teelusikallinen vettä puolta sokerikiloa kohden ja sulkea pussi huolellisesti, jolloin sokeri pehmenee 1–2 päivässä. Kiireinen käyttäjä voi lisätä tuplasti vettä ja puristella pussia hetken aikaa, jolloin sokeri pehmenee heti käytettäväksi. Siman valmistukseen kovettunut fariinisokeri käy kuitenkin sellaisenaan, sillä se liukenee kuumaan veteen.
Kokeile erilaisia simareseptejä:
Lähde: Dansukker
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje