Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyt on aika valmistaa simaa! Katso reseptit vapun suosikkijuomaan

Lehtikuva
Julkaistu 21.04.2016 15:30

MTV LIFESTYLE

Maisteletko tulevana vappuna mieluummin perinteistä vappusimaa, vai kaipaatko vaihtelua klassikkoreseptiin? Poimi resepti ja valmistaudu vappuun ajallaan.

Sima olisi hyvä valmistaa noin viikkoa ennen vappua, eli simanvalmistusta suunnittelevien olisi syytä ryhtyä pian toimiin perinteisen vappujuoman valmistamiseksi. Makuja.fi kokosi yhteen tärkeimmät vinkit siman valmistamiseen – ja liudan simareseptejä perinteisestä

Kahden sokerin juoma

Perinteiseen simaan tarvitaan kahta sokeria: kidesokeria tuomaan makeutta, sekä tummempaa, kosteaa fariinisokeria. Fariinisokerilla on tärkeä rooli siman värissä ja ominaismaussa. Fariinisokerin määrä vaikuttaa siihen, kuinka tummaa ja aromikasta simaa kotona valmistuu.

Varjele herkkää fariinisokeria

Fariinisokeri säilyy pakkauspäivästä kolmisen vuotta. Kosteana sokerina se voi avatussa pakkauksessa kovettua, ja tästä syystä se kannattaakin säilyttää tiiviisti suljettuna.

Kovettuneen fariinisokerin voi kuitenkin myös pelastaa ja perinteinen keino on lisätä fariinisokeripussiin teelusikallinen vettä puolta sokerikiloa kohden ja sulkea pussi huolellisesti, jolloin sokeri pehmenee 1–2 päivässä. Kiireinen käyttäjä voi lisätä tuplasti vettä ja puristella pussia hetken aikaa, jolloin sokeri pehmenee heti käytettäväksi. Siman valmistukseen kovettunut fariinisokeri käy kuitenkin sellaisenaan, sillä se liukenee kuumaan veteen.

Kokeile erilaisia simareseptejä:

Sima


Lime-rosmariinisima

Passionsima

Greippisima

Kirkas mustaherukkasima

Inkiväärisima

Marjasima

Lähde: Dansukker

Lisää aiheesta:

Vielä ehdit tehdä siman vapuksi – nappaa helppo ohjeItse tehty sima: Vielä ehdit tehdä vappusiman – katso helppo ohjeKevään trendijuomasta valmistuu tämän vapun herkullisin sima – tarvitset vain kolme raaka-ainetta! Unohditko tehdä simaa? Ei hätää – uskomaton pikasima valmistuu muutamassa minuutissa!Valmista itse herkkusimaa – kaupan juomat kalpenevat takuuvarmasti!Tee itse uskomatonta pikasimaa – valmistuu muutamassa minuutissa!
JuomatVappuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juomat
  • Eilen14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • 31.10.11:55
    Kahvi

    Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"

  • 9.10.12:02
    Ravintolat

    Top 50 -listaus: Maailman parhaat baarit on valittu

  • 4.10.09:43
    Alkoholi

    Alkon hinnasto paljastaa, mitä Jallu, Koskenkorva ja muut juomat maksoivat vuonna 1993

  • 26.9.17:03
    Viinit

    Viini, joka trendaa nyt todella vahvasti – oletko maistanut?