Nyt on aika valmistaa simaa! Katso reseptit vapun suosikkijuomaan

Lasi simaa.
Lehtikuva

Maisteletko tulevana vappuna mieluummin perinteistä vappusimaa, vai kaipaatko vaihtelua klassikkoreseptiin? Poimi resepti ja valmistaudu vappuun ajallaan.

Sima olisi hyvä valmistaa noin viikkoa ennen vappua, eli simanvalmistusta suunnittelevien olisi syytä ryhtyä pian toimiin perinteisen vappujuoman valmistamiseksi. Makuja.fi kokosi yhteen tärkeimmät vinkit siman valmistamiseen – ja liudan simareseptejä perinteisestä

Kahden sokerin juoma

Perinteiseen simaan tarvitaan kahta sokeria: kidesokeria tuomaan makeutta, sekä tummempaa, kosteaa fariinisokeria. Fariinisokerilla on tärkeä rooli siman värissä ja ominaismaussa. Fariinisokerin määrä vaikuttaa siihen, kuinka tummaa ja aromikasta simaa kotona valmistuu.

Varjele herkkää fariinisokeria

Fariinisokeri säilyy pakkauspäivästä kolmisen vuotta. Kosteana sokerina se voi avatussa pakkauksessa kovettua, ja tästä syystä se kannattaakin säilyttää tiiviisti suljettuna.

Kovettuneen fariinisokerin voi kuitenkin myös pelastaa ja perinteinen keino on lisätä fariinisokeripussiin teelusikallinen vettä puolta sokerikiloa kohden ja sulkea pussi huolellisesti, jolloin sokeri pehmenee 1–2 päivässä. Kiireinen käyttäjä voi lisätä tuplasti vettä ja puristella pussia hetken aikaa, jolloin sokeri pehmenee heti käytettäväksi. Siman valmistukseen kovettunut fariinisokeri käy kuitenkin sellaisenaan, sillä se liukenee kuumaan veteen.

Kokeile erilaisia simareseptejä:

Lähde: Dansukker

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja