Nyt kannattaisi todella syödä sitruunaa – 5 hyvää syytä

Kirpeä sitruuna on hurjan terveellinen hedelmä. Shutterstock

Tuttu C-vitamiinipommi, sitruuna, kannattaisi ottaa osaksi ruokavaliota etenkin kylmillä keleillä, sillä tuttu hedelmä voi suojata flunssalta – tai viimeistään lievittää flunssan ikäviä oireita.

1. Voi laskea kuumetta

Kuumeen iskiessä kannattaa juoda sitruunamehua, sillä se voi auttaa laskemaan kuumetta vitamiinipitoisuutensa ansiosta.

2. Ylläpitää pH-tasapainoa

Sitruuna on melko hapan, mutta se sisältää sellaisia ainesosia, jotka auttavat ylläpitämään kehon pH-tasapainoa muun muassa happoja neutralisoimalla.

3. Auttaa painonhallinnassa

Sitruunamehua hyödyntämällä voi puhdistaa elimistöä ja samalla poistaa ylimääräisiä nesteitä kehosta. Sitruunamehu sisältää muun muassa pektiiniä, joka tutkimusten mukaan edistää painonpudotusta.

4. Nopeuttaa ruoansulatusta

Yhdistele esimerkiksi sitruunamehua ja pellavansiemeniä, niin nopeutat laihdutusprosessiasi. Nämä kaksi ovat tehokas yhdistelmä, sillä ne poistavat kehosta turhia kuona-aineita.

5. Hellii kipeää kurkkua

Yhdistä sitruunamehua hunajan kanssa ja voit helpottaa kurkkukipua luonnollisin keinoin.

Lähde: Fitsugar

***

1:15

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja