Nyt kannattaisi todella syödä sitruunaa – 5 hyvää syytä
Tuttu C-vitamiinipommi, sitruuna, kannattaisi ottaa osaksi ruokavaliota etenkin kylmillä keleillä, sillä tuttu hedelmä voi suojata flunssalta – tai viimeistään lievittää flunssan ikäviä oireita.
1. Voi laskea kuumetta
Kuumeen iskiessä kannattaa juoda sitruunamehua, sillä se voi auttaa laskemaan kuumetta vitamiinipitoisuutensa ansiosta.
2. Ylläpitää pH-tasapainoa
Sitruuna on melko hapan, mutta se sisältää sellaisia ainesosia, jotka auttavat ylläpitämään kehon pH-tasapainoa muun muassa happoja neutralisoimalla.
3. Auttaa painonhallinnassa
Sitruunamehua hyödyntämällä voi puhdistaa elimistöä ja samalla poistaa ylimääräisiä nesteitä kehosta. Sitruunamehu sisältää muun muassa pektiiniä, joka tutkimusten mukaan edistää painonpudotusta.
4. Nopeuttaa ruoansulatusta
Yhdistele esimerkiksi sitruunamehua ja pellavansiemeniä, niin nopeutat laihdutusprosessiasi. Nämä kaksi ovat tehokas yhdistelmä, sillä ne poistavat kehosta turhia kuona-aineita.
5. Hellii kipeää kurkkua
Yhdistä sitruunamehua hunajan kanssa ja voit helpottaa kurkkukipua luonnollisin keinoin.
Lähde: Fitsugar
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan