Nuudelien "arvo" kovassa nousussa – toimii maksuvälineenä vankiloissa!

shutterstock_400696552
Nuudeli on vankiloissa haluttua tavaraa. Shutterstock

Perinteisesti tupakka on ollut suosituin kaupankäyntiväline yhdysvaltalaisissa vankiloissa, mutta nyt sen ohitse on kiilaamassa ramen-nuudeli.

Nuudeleiden suosioon vankiloissa on vaikuttanut ruuan määrän ja laadun heikkeneminen. Vangit eivät enää saa tarpeeksi energiaa vankiloissa tarjottavista ruuista, joten sen vuoksi on keksittävä uusia keinoja. Syy juuri ramen-nuudeleihin suosioon lienee se, että ne on nopea valmistaa – ja niistä saa runsaasti energiaa.

Kaikki omaisuus vankilassa toimii maksuvälineenä. Vankiloissa on vakiintunut käytäntö, että mitään ei anneta ilmaiseksi. Nuudeli toimii nykyään yhä useammin vaihdon välineenä.

Kahdella nuudeli-paketilla voi ostaa tietyissä vankiloissa esimerkiksi t-paidan ja yhdellä paketilla viisi käsintehtyä tupakkaa. Jotkut jopa siivoavat muiden vankien sängyt tai hoitavat pyykit saadakseen nuudeleita. 

Nuudeleilla pitkä historia vankiloissa

Nuudelit ovat olleet jo pidemmän aikaa suosittu kaupankäynnin väline vankiloissa. Vankilassa 10 vuotta viettänyt mies on kirjoittanut kirjan aiheesta ramen-nuudelit vankiloissa. Kirja sisältää tarinoita sekä runsaasti erilaisia reseptejä, joiden aineksina on käytetty muun muassa nuudeleita, purkitettua lihaa sekä papuja.

Nuudelit tulevat näillä näkymin pysymään arvokkaana tuotteena vankiloissa siihen asti, kun ruokatilanteeseen saadaan parannusta. Asialla on kuitenkin myös kääntöpuolensa: Tappeluja syntyy, kun vaihtokauppaa käydään luotolla ja takaisinmaksu myöhästyy sovitusta.

Lähde: The Guardian

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja