Nopeaa ja hyvää arkiruokaa: Helppo spagettiruoka, joka valmistuu minuuteissa

spagetti pasta
Valkosipulinen spagetti maistuu sellaisenaan tai vaikka broilerin kanssa. Shutterstock

Jos pidät pastasta ja valkosipulista, mutta et jaksa hikoilla tuntikausia keittiössä, tämä resepti on sinulle!

Helpot pastaruoat maistuvat suomalaisille. Hyvänä esimerkkinä tästä on supersuosion saavuttanut avokadopasta, joka on simppeli valmistaa ja maistuu hyvältä.

Kokeile myös: Avokadopasta

Pasta-addikteille on kuitenkin olemassa lukuisia muitakin hyviä vaihtoehtoja. Tämä valkosipulispagetti valmistuu superhelposti ja maistuu sellaisenaan tai vaikka broilerinfileiden seurassa.

Oliiviöljy, valkosipuli, chilihiutaleet, sitruuna, valkoviini, timjami ja parmesanjuusto muodostavat yhdessä täyteläisen kastikkeen, joka valmistuu minuuteissa!

Helppo valkosipulinen spagetti

200 g spagettia
suolaa
2 isoa sitruunaa, kuoret raastettuna ja mehut puristettuna
2 rkl oliiviöljyä
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
¼ tl chilihiutaleita
1 dl valkoviiniä
pippuria
2 rkl voita
Tuoretta timjamia (noin viiden varren lehdet)
1 dl raastettua parmesaania

1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja spagetti. Keitä spagettia minuutin vähemmän kuin pakkauksessa lukee. Säästä noin 2,5 dl pastavettä myöhempää käyttöä varten.

2. Hienonna valkosipuli ja raasta sitruunankuoret. Leikkaa sitruunat puoliksi ja purist niiden mehu talteen pieneen kulhoon.

3. Kuumenna oliiviöljy teräskattilassa. Lisää valkosipuli ja kuullota koko ajan sekoittaen noin minuutin ajan. Älä ruskista. Lisää chilihiutaleet ja sekoita vielä hetki.

4. Lisää sitruunamehu ja valkoviini. Anna kiehua hiljalleen, kunnes nesteestä on haihtunut puolet, noin viiden minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Lisää joukkoon 2 rkl pastan keitinvettä. Lisää joukkoon 2 rkl voita ja sammuta liesi.

6. Lisää spagetti kastikkeen joukkoon. Lisää joukkoon raastetut sitruunankuoret ja raastettu parmesaanijuusto. Kääntele aineksia kunnolla kattilassa. Lisää halutessasi joukkoon vielä hieman pastan keitinvettä, ruokalusikallinen kerrallaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

7. Viimeistele annos: Raasta lautaselle annoksesi päälle vielä hieman parmesanjuustoa, ripottele päälle tuoretta timjamia ja chilihiutaleita. Syö sellaisenaan tai vaikka broilerin kera.

Lähde: Popsugar

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.