Nopea arjen kalaruoka syntyy vain muutamasta ainesosasta – ”Helpoin ja maistuvin illallinen, jonka voit tehdä”

Ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaattia 9:00 Ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaattia

Valkosipulista, sitruunasta ja voista loihdit hetkessä koko perheelle maistuvan kastikkeen, joka maistuu erinomaiselta rapeaksi paistettujen lohifileiden kanssa. 

Videolla kokataan herkullista grillilohta! Poimi resepti talteen. 

Arki-iltoina monissa perheissään suositaan helppoja ja koko perheelle maistuvia ruokalajeja. Helppoudestaan huolimatta arkisten ruokien ei tarvitse olla tylsiä ja mauttomia, sillä vain muutamasta raaka-aineesta on mahdollista loihtia annos, jota kelpaisi tarjoilla paremmissakin ravintoloissa.

Yksi esimerkki tällaisesta ruoasta on rapea lohifile, joka maustetaan yksinkertaisista, mutta maistuvista raaka-aineista syntyvällä kastikkeella. Herkullinen annos on edessäsi jopa 20 minuutissa!

– Paistettu lohi valkosipuli-sitruuna-voikastikkeella on yksi helpoimmista ja maistuvimmista illallisista, jonka voit tehdä, Cooking Classy -blogissa hehkutetaan.

– Vaikka ajattelet, ettei sinulla olisi aikaa illallisen valmistukseen, sinulla on aina aikaa paistaa lohifilee ja puristaa päälle sitruunaa. Viisi minuuttia lisää ja sinulla on edessäsi lohifileen lisäksi herkullinen kastike, blogissa todetaan.

Sen lisäksi, että ruokalaji on helppo valmistaa, se on myös todella monikäyttöinen. Kokeile herkullista kastiketta myös broilerin, perunoiden tai vaikkapa vihannesten kumppanina.  

Paistettu lohi valkosipuli-sitruuna-voikastikkeella (4 annosta)

4 lohifileetä
suola ja pippuria
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl kanalientä
2 rkl tuoretta sitruunamehua
3 rkl + 1 rkl suolatonta voita
½ rkl hunajaa
2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Nosta lohi huoneenlämpöön noin 10 ennen paistamista. Sulata ruokalusikallinen voita pienessä kastikekattilassa keskilämmöllä. Kuullota hienonnettua valkosipulia 1–2 minuuttia. Lisää joukkoon kanaliemi ja sitruuna.

Anna kastikkeen kiehua, kunnes nestettä on jäljellä noin puolet. Tähän menee aikaa noin kolme minuuttia. Lisää voi, hunaja ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila levyltä.

Kuivaa lohifileet talouspaperilla ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna oliiviöljy laakeassa pannussa. Paista lohifileitä kuumassa öljyssä nahkapuolelta noin neljän minuutin ajan, kunnes lohen pinta on ruskistunut. Käännä ja jatka paistamista 2–3 minuuttia.

Nosta lohet lautasille ja viimeistele kastikkeella ja tuoreella persiljalla. Tarjoile heti.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat