"No nyt tuli listojen lista!" – 1970-luvun lehtiartikkeli paljastaa, millä Alkon juomilla saa halvimmat kännit

rioja punaviini karjala pöytäviini lista
Alkon Rioja Tinto -viinillä sai 1970-luvulla halvimmat kännit. Tällainen lista ei välttämättä enää menisi tänä päivänä läpi lehdessä. Lehtikuva / Kuvakaappaus: Facebook

Antikvariaatti Punaisen Planeetan löytämä lehtiartikkeli 1970–luvulta naurattaa somessa. 

Antikvariaatti Punainen Planeetta teki melkoisen löydön vanhan kirjan välistä: sivujen seasta pilkotti 1970-luvun lehtiartikkeli, jossa paljastettiin Alkon juomien "teholuvut"

1970-luvun lista: Näillä sai "halvimmat kännit"

1. Rioja Tinto
2. Vin Rouge du Algerie
3. Marlin valkoviini
4. Marlin punaviini
5. Linnaviini
6. Vin Rouge du Midi
7. Nordfors
8. Magyar Feher Bor
9. Cotes du Rhone
10. Pusta Rose
11. Portteri
12. Egri Bikaver
13. Cabernet
14. Rizling
15. Vinetto
16. Carillo
17. Champion
18. Bordeaux Blanc
19. Herba-likööri
20. Katkero
21. Sorbus
22. Gambina
23. Keskiolut
24. Romcassis
25. Monika


– Kirjojen välistä löytyy kaikenlaista. Tällä kertaa löysimme siunatulta 70-luvulta peräisin olevan artikkelin "Mitä viinaa kannattaa juoda." Lopuksi tässä on oikein lista tavarasta, jolla saa kuupan halvimmalla sekaisin! Miksi tälläistä ei oo enää?! Ennen oli niin REHELLISTÄ ja systemaattista! Antikvariaatti Punainen Planeetta kirjoitti Facebookissa.

Toimittaja Lasse Salo on antanut listalla juomille arvojärjestyksen sen mukaan, kuinka paljon absoluuttista alkoholia saa kymmenellä markalla – eli millä juomilla saa halvimmalla kännit. Apuna listan tekemiseen käytettiin tietokonetta. Listan kärjessä parhailla "teholuvuillaan" komeilevat miedot viinit. Kärkipäästä löytyy myös menneiden vuosikymmenien klassikoita, kuten Magyar Feher Boria, Sorbusta, Carilloa ja Camparia.

Punaisen Antikvariaatin julkaisema kuva on saanut ihmiset muistelemaan Facebookissa takavuosikymmenien juomatarjontaa. 

– Ģambina on listalla vasta sijalla 22. Tosiasiassa se oli suosittua ja tehokasta kamaa. Stadin satamissa sen juojia sanottiin G-miehiksi. Heitä oli paljon. Joka päivä ennen kymmentä lähti leegio ukkoja Albertille. Laivoista olisi saanut kunnom viinaa. G-miehet oli merkkiuskollisia, Yrjö kommentoi Facebookissa. 

– Olin duunissa handelissa, Myyrmäessä. Siellä oli kolme kovaa koota niinkuin muotoilin: Karhu, Karillo ja Kampiina. Helmeilevä omppoviini ja Ruska veivät pakkaselle. Kiitos asiakkaille – se kaljapuolen pienin ja pitkätukkaisin – se viiksekäs juippi, Jyrki puolestaan muistelee.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja