Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

No nyt! Tiedemiehet ovat kehittäneet "terveellisen oluen", joka sisältää probiootteja

Singaporen yliopiston tutkijat kehittivät probioottisen oluen.
Singaporen yliopiston tutkijat kehittivät probioottisen oluen.NUS
Julkaistu 06.07.2017 08:52

MTV LIFESTYLE

Singaporessa on kehitelty suolistoystävällinen olut, joka sisältää elimistölle tärkeitä bakteereita. Uutuusoluelle on haettu patenttia.

Monet suomalaiset ovat tottuneet nauttimaan terveellisiä probiootteja lähinnä maitotuotteista, kuten jogurtista. Vatsaystävälliset probiootit edistävät ruoansulatusta ja suojaavat kehon immuunijärjestelmää.

Nyt aasialaiset ovat löytäneet tavan ujuttaa terveellisiä probioottibakteereita myös olueen! Olut on hankala ympäristö probiooteille, sillä juoman sisältämän humalan hapot estävät terveellisten bakteereiden kasvun.

Singaporelaistutkijat onnistuivat kuitenkin yhdeksän kuukautta kestäneiden testien jälkeen viljelemään probiootteja oluenpanemisprosessin yhteydessä. Tutkijat keksivät lopulta ”ideaalin reseptin, jonka avulla saadaan optimaalinen määrä eläviä probiootteja olueen”.

Tästä kiitos kuuluu maitohappobakteerille, joka toimii probioottina. Se saa ravintonsa sokereista, joita löytyy käymättömästä oluesta ja tuottaa samalla karvaan makuista maitohappobakteeria. Tämä saa oluen maistumaan terävältä ja sitruunaiselta, tutkijat kuvailevat. Tutkijoiden kehittämä uutuusolut sisältää 3,5 prosenttia alkoholia.

Lähde: Singaporen yliopisto, Mens Health

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Tutkijoiden mukaan jokapäiväinen olut voikin olla terveysteko – tässä syyTässä on uusi superkahvi: Oleelliset vaikutukset suoliston terveyteen!Professori kertoo, miksi vahva olut on "erittäin hyväksi" terveydelle – salaisuus piilee valmistustavassaTutkijat kehittivät täysin uudenlaisen alkoholijuoman: Uutuusviini, joka voi olla jopa terveellistäNyt pannaan täysin uudella tavalla! Suosikkioluen valmistaja suunnittelee ennennäkemätöntä juomaaUutuusoluelle hurja suosio – maistaisitko tätä outoa hittijuomaa?
OlutMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Olut
  • 26.8.05:39
    Alkoholi

    Miksi suomalaiset hylkäsivät viinan? MTV:n kierros yöelämässä paljasti sukupolvien välisen kuilun

  • 9.7.07:44
    Juomat

    Suomalaiset juovat nyt olutta, joka voi hämätä

  • 13.6.07:49
    Juomat

    Tässä on Suomen paras olut: "Taatusti keskustelua herättävä"

  • 31.5.09:44
    Juomat

    Mitä eroa on IPA-, APA- ja NEIPA-oluella? Panimomestari kertoo

  • 1.4.06:23
    Huumori

    Pilaa vai ei? Suomeen avautuu ensimmäinen olutkylpylä