No nyt! Tiedemiehet ovat kehittäneet "terveellisen oluen", joka sisältää probiootteja

Probioottinen olut
Singaporen yliopiston tutkijat kehittivät probioottisen oluen. NUS

Singaporessa on kehitelty suolistoystävällinen olut, joka sisältää elimistölle tärkeitä bakteereita. Uutuusoluelle on haettu patenttia.

Monet suomalaiset ovat tottuneet nauttimaan terveellisiä probiootteja lähinnä maitotuotteista, kuten jogurtista. Vatsaystävälliset probiootit edistävät ruoansulatusta ja suojaavat kehon immuunijärjestelmää.

Nyt aasialaiset ovat löytäneet tavan ujuttaa terveellisiä probioottibakteereita myös olueen! Olut on hankala ympäristö probiooteille, sillä juoman sisältämän humalan hapot estävät terveellisten bakteereiden kasvun.

Singaporelaistutkijat onnistuivat kuitenkin yhdeksän kuukautta kestäneiden testien jälkeen viljelemään probiootteja oluenpanemisprosessin yhteydessä. Tutkijat keksivät lopulta ”ideaalin reseptin, jonka avulla saadaan optimaalinen määrä eläviä probiootteja olueen”.

Tästä kiitos kuuluu maitohappobakteerille, joka toimii probioottina. Se saa ravintonsa sokereista, joita löytyy käymättömästä oluesta ja tuottaa samalla karvaan makuista maitohappobakteeria. Tämä saa oluen maistumaan terävältä ja sitruunaiselta, tutkijat kuvailevat. Tutkijoiden kehittämä uutuusolut sisältää 3,5 prosenttia alkoholia.

Lähde: Singaporen yliopisto, Mens Health

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.