No nyt! Tiedemiehet ovat kehittäneet "terveellisen oluen", joka sisältää probiootteja
Singaporessa on kehitelty suolistoystävällinen olut, joka sisältää elimistölle tärkeitä bakteereita. Uutuusoluelle on haettu patenttia.
Monet suomalaiset ovat tottuneet nauttimaan terveellisiä probiootteja lähinnä maitotuotteista, kuten jogurtista. Vatsaystävälliset probiootit edistävät ruoansulatusta ja suojaavat kehon immuunijärjestelmää.
Nyt aasialaiset ovat löytäneet tavan ujuttaa terveellisiä probioottibakteereita myös olueen! Olut on hankala ympäristö probiooteille, sillä juoman sisältämän humalan hapot estävät terveellisten bakteereiden kasvun.
Singaporelaistutkijat onnistuivat kuitenkin yhdeksän kuukautta kestäneiden testien jälkeen viljelemään probiootteja oluenpanemisprosessin yhteydessä. Tutkijat keksivät lopulta ”ideaalin reseptin, jonka avulla saadaan optimaalinen määrä eläviä probiootteja olueen”.
Tästä kiitos kuuluu maitohappobakteerille, joka toimii probioottina. Se saa ravintonsa sokereista, joita löytyy käymättömästä oluesta ja tuottaa samalla karvaan makuista maitohappobakteeria. Tämä saa oluen maistumaan terävältä ja sitruunaiselta, tutkijat kuvailevat. Tutkijoiden kehittämä uutuusolut sisältää 3,5 prosenttia alkoholia.
Lähde: Singaporen yliopisto, Mens Health
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan