Mainos
Mainos

No nyt! Tiedemiehet ovat kehittäneet "terveellisen oluen", joka sisältää probiootteja

Singaporessa on kehitelty suolistoystävällinen olut, joka sisältää elimistölle tärkeitä bakteereita. Uutuusoluelle on haettu patenttia.

Monet suomalaiset ovat tottuneet nauttimaan terveellisiä probiootteja lähinnä maitotuotteista, kuten jogurtista. Vatsaystävälliset probiootit edistävät ruoansulatusta ja suojaavat kehon immuunijärjestelmää.

Nyt aasialaiset ovat löytäneet tavan ujuttaa terveellisiä probioottibakteereita myös olueen! Olut on hankala ympäristö probiooteille, sillä juoman sisältämän humalan hapot estävät terveellisten bakteereiden kasvun.

Singaporelaistutkijat onnistuivat kuitenkin yhdeksän kuukautta kestäneiden testien jälkeen viljelemään probiootteja oluenpanemisprosessin yhteydessä. Tutkijat keksivät lopulta ”ideaalin reseptin, jonka avulla saadaan optimaalinen määrä eläviä probiootteja olueen”.

Tästä kiitos kuuluu maitohappobakteerille, joka toimii probioottina. Se saa ravintonsa sokereista, joita löytyy käymättömästä oluesta ja tuottaa samalla karvaan makuista maitohappobakteeria. Tämä saa oluen maistumaan terävältä ja sitruunaiselta, tutkijat kuvailevat. Tutkijoiden kehittämä uutuusolut sisältää 3,5 prosenttia alkoholia.

Lähde: Singaporen yliopisto, Mens Health

***

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja