Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nimi paljastaa totuuden jämäsuklaasta – tiesitkö tätä Fazerin Da Capo -suklaasta?

Fazer
Julkaistu 11.02.2017 08:02

MTV LIFESTYLE

Tiesitkö, että Fazerin suosittu Da Capo -suklaa on jo yli 100 vuotta vanha tuote? Klassikkotuotteeseen liittyy monta muutakin mielenkiintoista faktaa.

Vuonna 1916 päivänvalon nähneen Da Capon maku on siirtynyt sukupolvelta toiselle muistuttaen ajasta, jolloin erilaisia makeisnautintoja oli harvemmin saatavilla. Moni ei tiedä, että suklaan nimi tulee itse asiassa musiikkitermistä "Da Capo", joka tarkoittaa "uudelleen alusta". Se viittaa suoraan tuotteen valmistustapaan.

Da Capo valmistetaan "jämistä"

Fazerin mukaan Da Capo on niin sanottu uudelleenkäyttötuote.

Da Capo syntyi aikanaan kierrätysajatuksen pohjalta, kun laadunvalvonnassa virheelliseksi todetut liköörikonvehdit haluttiin saada uusiokäyttöön. Ne sulatettiin ja seokseen lorautettiin mausteeksi rommia, koska se tasoitti sopivasti liköörin makua. Valmistuksen aikana Da Capo -massa keitetään 110-asteiseksi, jolloin suurin osa alkoholista haihtuu.

Da Capo tuli markkinoille 1916 ja vuoteen 1939 asti sitä myytiin paperipäällysteisenä konvehtikaramellina. Suklaapatukkana Da Capo on ollut myynnissä vuodesta 1949 lähtien. Vuonna 1957 se palasi jälleen markkinoille myös kääreellisenä konvehtina.

Da Capo -patukka on Fazerin ensimmäinen suklaapatukka ja se on myydyimpien patukoiden joukossa edelleen.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Moni ei tiedä, mistä Fazerin suosittu suklaapatukka on saanut nimensä – lue mielenkiintoiset suklaafaktatFazerilta uusi tuote, joka voi sisältää vähän mitä sattuu – tiesitkö tätä Pätkiksestä ja Da Caposta?Tätä et tiennyt suosikkisuklaasta! Muistatko vielä Daim-patukasta vuosien varrella käytetyt nimet?Tiedätkö, mistä Snickers, Twix ja Toblerone ovat saaneet nimensä? Tiesitkö? Fazerin suosikkisuklaa valmistuu valueristä – tuote syntyi rikkinäisistä liköörikonvehdeistaKlassikkosuklaan uskomaton syntytarina: Miksi Geisha-konvehdit ovat vaaleanpunaisia?
SuklaaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa
  • 6.9.17:31
    Ruoka

    Nyt on helppo brownie! Ellimaijan ohjeella "ihanan tahmea" lopputulos

  • 7.8.07:44
    Ruoka

    Karu muutos suklaalevyihin – miten leipominen nyt onnistuu?

  • 28.7.10:51
    Fazer

    Fazerin tutut suklaalevyt kutistuvat

  • 23.7.14:33
    Takaisinvedot

    Ruokavirastolta varoitus: Salmonellariski suklaassa!

  • 30.6.13:57
    Makeiset

    Fazer toi myyntiin hämmentävän patukan: "Onnistunein petos ikinä"