Nimi paljastaa totuuden jämäsuklaasta – tiesitkö tätä Fazerin Da Capo -suklaasta?

Da capo fazer
Fazer

Tiesitkö, että Fazerin suosittu Da Capo -suklaa on jo yli 100 vuotta vanha tuote? Klassikkotuotteeseen liittyy monta muutakin mielenkiintoista faktaa.

Vuonna 1916 päivänvalon nähneen Da Capon maku on siirtynyt sukupolvelta toiselle muistuttaen ajasta, jolloin erilaisia makeisnautintoja oli harvemmin saatavilla. Moni ei tiedä, että suklaan nimi tulee itse asiassa musiikkitermistä "Da Capo", joka tarkoittaa "uudelleen alusta". Se viittaa suoraan tuotteen valmistustapaan.

Da Capo valmistetaan "jämistä"

Fazerin mukaan Da Capo on niin sanottu uudelleenkäyttötuote.

Da Capo syntyi aikanaan kierrätysajatuksen pohjalta, kun laadunvalvonnassa virheelliseksi todetut liköörikonvehdit haluttiin saada uusiokäyttöön. Ne sulatettiin ja seokseen lorautettiin mausteeksi rommia, koska se tasoitti sopivasti liköörin makua. Valmistuksen aikana Da Capo -massa keitetään 110-asteiseksi, jolloin suurin osa alkoholista haihtuu.

Da Capo tuli markkinoille 1916 ja vuoteen 1939 asti sitä myytiin paperipäällysteisenä konvehtikaramellina. Suklaapatukkana Da Capo on ollut myynnissä vuodesta 1949 lähtien. Vuonna 1957 se palasi jälleen markkinoille myös kääreellisenä konvehtina.

Da Capo -patukka on Fazerin ensimmäinen suklaapatukka ja se on myydyimpien patukoiden joukossa edelleen.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.