Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nerokas tapa hyödyntää mustikoita: Tätä et ole tullut ajatelleeksi

Shutterstock
Julkaistu 02.09.2017 17:00

Valpuri Haapala

Toimittaja-juontaja Ella Kanninen kokoaa tuoreessa kirjassaan ”Kotona Italiassa” (Tammi 2017) reseptejä, jotka ovat saaneet Kannisen ystävät sekä tuttavat onnellisiksi.

Kannisen mukaan maailma olisi parempi paikka, jos ihmiset pysähtyivät useammin syömään yhdessä saman pöydän ääreen. Pysyvästi Italiaan muuttanut suomalainen ei pidä itseään kummoisena kokkina ja kertookin rakastavansa kokkausta enemmän syömistä.

Kirjaansa varten Kanninen ajoi valokuvaaja Ofer Amirin kanssa tuhansia kilometrejä niiden ystävien pöytiin, joihin työpari oli itsensä kutsunut. Kanninen kuljettaa lukijaa mukana matkassa tekstien, reseptien ja kuvien avulla. Nappasimme keittokirjasta ideat herkullisiin pää- ja jälkiruokiin. 

Kokeile siis tällä kertaa mustikoita piiraan sijasta pastaan ja pyöräytä vegaaniset keksit viinitwistillä! Nauti hyvässä seurassa.

Pastaa mustikka-pekonikastikkeella (Pasta allo speck e mirtilli)

Tarvitset:

pastaa noin 100 grammaa per henkilö
punasipulin
oliiviöljyä
100-150 grammaa kinkkua, jonka voit myös korvata pekonilla (muista kuitenkin kypsentää se kunnolla)
150-200 grammaa mustikoita
suolaa
pippuria
parmesaania tarjoiluun

Keitä pasta runsaassa ja suolalla maustetussa vedessä al denteksi, kovankypsäksi. Kuullosta hienoksi silputtu sipuli oliiviöljyssä ja lisää pieneksi suikaloitu kinkku. Sekoita ja lisää mustikat. Anna mustikoiden pehmentyä. Voit nopeuttaa tätä rikkomalla mustikat sekoittaessa. Mausta suolalla sekä pippurilla ja tarjoile parmesaanin kanssa.


Vegaaniset viinikeksit (Biscotti ubriachi vegani)

Tarvitset:

9 ¼ desilitraa vehnäjauhoja
2 ¾ desilitraa kasviöljyä
2 ¾ desilitraa vegaanista punaviiniä (esimerkiksi
L'Auratae Nero d'Avola)
100 grammaa kuorittuja ja murskattuja saksanpähkinöitä
80 grammaa rusinoita
3 teelusikallista leivinjauhetta
2 ½ desilitraa sokeria

Sekoita yhteen kaikki muut ainekset paitsi sokeri. Muotoile massasta pieniä palloja ja kieritä ne sokerissa. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Lähde: Ella Kanninen: Kotona Italiassa (Kustannusosakeyhtiö Tammi 2017)

***

 Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Jamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"MTV Viiden jälkeen: Valmista kattilallinen samettista fenkolikeittoa Hanna Gullichsenin reseptillä”Viikon eväät kertaheitolla” – Hannan nerokas lasagne on hyvää ja superhalpaaRuokaideat vähissä? Espanjalainen ruokasuosikki valmistuu jopa vartissa – tämä paella on todellinen arjen pelastaja!Näin kanaviillokki kuuluisi oikeasti valmistaa – poikkeaa aiemmin maistamastasiUusi tapa tehdä makaronilaatikko: Munamaidolle yllättävä ja herkullinen korvike
PastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 15.9.11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"