Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nerokas niksi tekee kuivasta leivästä jälleen tuoreen veroista

Shutterstock
Julkaistu 04.02.2016 08:57

MTV LIFESTYLE

Pöydälle unohtuneen, kuivahtaneen leivänkannikan voi vielä pelastaa!

Ruokalehti Bon Appétit paljastaa, miten jopa käyttökelvottomalta tuntuvan, kovaksi kuivahtaneen leivän voi vielä muuttaa tuoreen veroiseksi.

Näin kuivasta leivästä tulee jälleen tuoreen veroista:

1. Kostuta leipää
Pidä leipää juoksevan veden alla niin, että leivän kova kuori kastuu kokonaan. Veden lämpötilalla ei ole väliä.

HUOM! Mikäli leivässä näkyy hometta, se ei ole enää syömäkelpoista. Kikka sopii vain kuivahtaneille, mutta muuten syömäkelpoisille leiville.

Yritä kuitenkin välttää leikkauspinnan kastumista, mutta mikäli leivän sisus siitä huolimatta kastuu, hätä ei ole tämännäköinen.

2. Laita leipä hetkeksi uuniin
Laita leipä uuniin noin 150 asteen lämpöön ja anna sen lämmetä 6–7 minuuttia riippua leivän koosta. Jos leivän sisus on päässyt kastumaan, pidä leipää uunissa pidempään, eli noin 10–12 minuuttia.

Kun leipä tulee uunista, se on kuin jälleen tuoretta sisuksen ollessa pehmeä ja kuoren sopivan rapea. Niksin salaisuus on haihtuvasta vedestä syntyvä höyry, joka kostuttaa leivän samalla kun uunin lämpö rapeuttaa sen kuoren.

Lähde: Bon Appétit

Lisää aiheesta:

Kun ostat kaupasta leipää, minne pussi sujahtaa kotonasi? Varo yleistä säilytysmokaa: "Yllättäen vanhenee nopeammin"Ei enää koskaan kuivaa leipää! Tällä niksillä pidät leivän tuoreen makuisena jopa kuukausia – ja säästät rahaaKuivahtaneesta leivästä jälleen kuin tuoretta – tällä helpolla kikalla onnistut!Helppo kikka takaa leivälle rapean kuoren – kotiuunilla leipomotasoinen lopputulos!Yleinen virhe: Älä säilytä leipää näin – pilaantuu jopa seitsemän kertaa nopeamminPitääkö leipää säilyttää jääkaapissa vai ei? Asiantuntijat paljastavat, miten leivän saa pysymään tuoreena pidempään
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä

  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!