Nerokas niksi tekee kuivasta leivästä jälleen tuoreen veroista

shutterstock_204684469
Shutterstock

Pöydälle unohtuneen, kuivahtaneen leivänkannikan voi vielä pelastaa!

Ruokalehti Bon Appétit paljastaa, miten jopa käyttökelvottomalta tuntuvan, kovaksi kuivahtaneen leivän voi vielä muuttaa tuoreen veroiseksi.

Näin kuivasta leivästä tulee jälleen tuoreen veroista:

1. Kostuta leipää
Pidä leipää juoksevan veden alla niin, että leivän kova kuori kastuu kokonaan. Veden lämpötilalla ei ole väliä.

HUOM! Mikäli leivässä näkyy hometta, se ei ole enää syömäkelpoista. Kikka sopii vain kuivahtaneille, mutta muuten syömäkelpoisille leiville.

Yritä kuitenkin välttää leikkauspinnan kastumista, mutta mikäli leivän sisus siitä huolimatta kastuu, hätä ei ole tämännäköinen.

2. Laita leipä hetkeksi uuniin
Laita leipä uuniin noin 150 asteen lämpöön ja anna sen lämmetä 6–7 minuuttia riippua leivän koosta. Jos leivän sisus on päässyt kastumaan, pidä leipää uunissa pidempään, eli noin 10–12 minuuttia.

Kun leipä tulee uunista, se on kuin jälleen tuoretta sisuksen ollessa pehmeä ja kuoren sopivan rapea. Niksin salaisuus on haihtuvasta vedestä syntyvä höyry, joka kostuttaa leivän samalla kun uunin lämpö rapeuttaa sen kuoren.

Lähde: Bon Appétit

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!