Nauti tunti heräämisen jälkeen! Tämä juoma auttaa jopa potenssiongelmiin

kahvi
Shutterstock

Auttaa potenssiongelmiin, ehkäisee masennusta ja alentaa riskiä sairastua vakavaan tautiin. Kahvista on moneksi!

Onko mitään aamukahvia nautinnollisempaa? Joitpa sitten kahvisi lattena tai mustana, ei käy kiistäminen, etteikö kahvi olisi energisoivaa ja erittäin herkullista. Lisäksi kahvin tuoksu on uskomaton!

Mutta tiesitkö nämä kahvifaktat?

Miljardeja kupillisia vuosittain

Maailmassa juodaan 500 miljardia kupillista kahvia vuosittain.

Voi auttaa ehkäisemään masennusta

Jos olet nainen ja juot kahvia, saatat samalla vähentää riskiäsi sairastua masennukseen. Harvardissa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että riski sairastua masennukseen on viidenneksen pienempi niiden naisten keskuudessa, jotka juovat vähintään neljä kuppia kahvia päivässä. 

Jo pelkkä tuoksu herättää

Jo pelkkä kahvin tuoksu riittää herättämään. Tämä selvisi vuonna 2008 tehdyssä tutkimuksessa. Jos laitat kahvin ajastumaan valmiiksi aamuksi, saatat myös päästä ylös helpommin.

Kahvi saattaa auttaa potenssiongelmiin

Ne miehet, jotka nauttivat 2–3 kupillista kahvia eli 85–170 milligrammaa kofeiinia päivässä, kärsivät 42 prosenttia epätodennäköisemmin potenssiongelmista. Tämä selvisi Teksasissa tehdyssä tutkimuksessa.

Tummassa paahdossa on vähemmän kofeiinia kuin vaaleapaahtoisessa kahvissa

Vaikka tummassa paahdossa on voimakkaampi maku ja väri, siinä on oikeasti vähemmän kofeiinia kuin vaaleassa paahdossa. 

Jääkahvi ei piristä samalla tavalla

Jääkahvi on herkullista etenkin kesällä, mutta kylmähaudutettuna kahvi ei tarjoa kofeiinia yhtä paljon kuin tavallinen kahvi tai toisentyyppinen jääkahvi, jäiden päälle kaadettu kuuma kahvi.

Aamukahvi kannattaisi juoda noin klo 10

Aamukahvi on monelle päivän tärkein kofeiiniannos, mutta koska heräämiseen liitettyä hormonia, kortisolia, vapautuu heti herättyäsi, ei samaan aikaan kannata nauttia kahviakin. Tämä siksi, että kahvi ei silloin vaikuta niin piristävästi. Tutkimusten mukaan kannattaa aamukahvi nauttiakin vasta tunti heräämisen jälkeen.

Kahvi alentaa riskiä sairastua Alzheimerin tautiin

Vuosittain järjestetyssä, eurooppalaisessa Alzheimer-kongressissa esiteltiin vuonna 2014 tutkimus, jonka mukaan ne ihmiset, jotka juovat 3–5 kuppia kahvia päivässä, vähentävät 20 prosentilla riskiään sairastua Alzheimerin tautiin.

Kahvi voi auttaa treenissä

Tarvitsetko piristystä aamulenkillä? Juo kuppi kahvia. Ravintoasiantuntija Molly Kimballin mukaan tutkimukset osoittavat, että kahvin kofeiini voi lisätä kestävyyttä, jolloin pitkä lenkki tuntuu helpommalta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat