Näppärä niksi piknikille – raikas ja ruokaisa

COLOURBOX_termari
Colourbox.com

Ulkona nautit lounaat ja eväsretket ovat taas täällä. Luonnon helmassa syöminen on ihanaa, mutta ruokien säilyttäminen ja kuljettaminen voi lämpimällä kelillä olla hankalaa.

Termospulloa on totuttu käyttämään lämpimien juomien kuljettamiseen ja kuumana pitämiseen. Lämmönsäätely toimii kuitenkin molempiin suuntiin ja termospullossa juomat pysyvät myös viileinä.

Helppokäyttöinen termospullo sopii myös piknik-ruokien kuljetukseen. Valmista eväsretkeä varten kylmä keitto ja pakkaa mukaan reppuun. Kylmän keiton voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä, silloin sen maut pääsevät sopivasti esiin. Espanjalainen gazpacho on kylmien keittojen klassikko, mutta raikkaan termospullokeiton voi valmistaa myös esimerkiksi kurkusta tai avokadosta.

Gazpacho-keitto on todellinen kesäklassikko. Resepti on poimittu Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege-kirjasta.

Ainekset:

  • 1 1/2 kurkkua
  • 1 varsisellerin varsi
  • 1 hopeasipuli
  • 3 isoa tomaattia
  • suolaa
  • pippuria
  • valkoviinietikkaa
  • muutama tippa tabascoa

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.