Näppärä niksi piknikille – raikas ja ruokaisa
Ulkona nautit lounaat ja eväsretket ovat taas täällä. Luonnon helmassa syöminen on ihanaa, mutta ruokien säilyttäminen ja kuljettaminen voi lämpimällä kelillä olla hankalaa.
Termospulloa on totuttu käyttämään lämpimien juomien kuljettamiseen ja kuumana pitämiseen. Lämmönsäätely toimii kuitenkin molempiin suuntiin ja termospullossa juomat pysyvät myös viileinä.
Helppokäyttöinen termospullo sopii myös piknik-ruokien kuljetukseen. Valmista eväsretkeä varten kylmä keitto ja pakkaa mukaan reppuun. Kylmän keiton voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä, silloin sen maut pääsevät sopivasti esiin. Espanjalainen gazpacho on kylmien keittojen klassikko, mutta raikkaan termospullokeiton voi valmistaa myös esimerkiksi kurkusta tai avokadosta.
Gazpacho-keitto on todellinen kesäklassikko. Resepti on poimittu Alex Niemisen ja Riikka Sukulan Vege-kirjasta.
Ainekset:
- 1 1/2 kurkkua
- 1 varsisellerin varsi
- 1 hopeasipuli
- 3 isoa tomaattia
- suolaa
- pippuria
- valkoviinietikkaa
- muutama tippa tabascoa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti