Napolilainen tapa syödä take away -pizza jättää boksin kakkoseksi – italialainen Ivan näyttää päräyttävän tekniikan
Hiljattain Italiassa vieraillut toimittaja törmäsi matkallaan aivan uudenlaiseen tapaan syödä pizza. MTV Uutiset kävi aitoja napolilaisia pizzoja valmistavassa Via Tribunali -ravintolassa kysymässä ammattilaisen mielipidettä kikkaan.
Napolia sanotaan pizzan alkulähteeksi, ja napolilainen tapa valmistaa pizza onkin valittu Unescon maailmanperintökohteeksi. Etelä-Italian suurimmassa kaupungissa pizzerioita on pilvin pimein, mutta lounaaksikin sopivan leivonnaisen saa napattua kätevästi mukaansa myös kioskilta.
Kioskilta myytävien take away -pizzojen syömiseen napolilaisilla on tarjota omanlaisensa kikka, jonka ansiosta ruoan voi nauttia vilskeen keskellä esimerkiksi kävellessä tai puiston penkillä ilman pöytää. Täytteetkään eivät valu syliin niin todennäköisesti kuin viipale kerralla syödessä.
Samalla niksi takaa, että yhdellä haukkauksella saa suuhunsa hyvän määrän muhkeaa pizzapohjaa sekä herkullisia täytteitä.
– Noutoruoalle se on mielestäni paljon parempi tapa kuin vain syödä pizza laatikosta, Italiasta kotoisin oleva pizzanvalmistaja Ivan Andreata Via Tribunalista sanoo.
Katso suorastaan päräyttävä "pizza portfolio"- eli "pizza wallet" -tekniikka videolta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti