Nämä suomalaismakeiset ovat valtava menestys Ruotsissa: ”Syödään niin paljon, että ei pystytä edes tuottamaan”

suklaamakeinen
Ruotsissa maistuvat Fazerin puff-tuotteet. Kuvituskuva. Shutterstock

Makuja.fi vieraili Fazer Makeisten Lappeenrannan tehtaalla, jossa valmistuvat monet suomalaisten suosikkimakeiset, aina vuosikymmeniä vanhoista klassikoista uusiin karkki-innovaatioihin. Monet tuotteista ovat niittäneet myös kansainvälistä menestystä.

Fazer on yksi maamme tunnetuimmista elintarvikeyrityksistä ja varmasti jokainen suomalainen tuntee erityisesti Fazerin makeistuotannon. Fazerin Sininen on valittu vuodesta toiseen Suomen arvostetuimmaksi brändiksi. 

Kuuluisan maitosuklaalevyn lisäksi Fazerilla on monia muitakin hittituotteita, eivätkä kaikki menesty pelkästään kotimaassamme Suomessa. Makuja.fi-ruokasivusto vieraili Fazer Makeisten Lappeenrannan tehtaalla, jossa tehtaanjohtaja Jari Vahersalo kertoi yhden tietyn tuoteryhmän kasvusta.

– Se, että panostimme tehtaalla näiden niin sanottujen puff-tuotteiden valmistukseen, osoittautui menestykseksi, Vahersalo kertoi Makuja.fi:lle.

Puff-tuoteryhmään kuuluvat esimerkiksi Suffeli Puffi Snacksit sekä Kina Snacksit. Molempien tuotteiden myynti on kasvanut huomattavasti. Erityisen suuria hittejä ne ovat naapurimaassamme Ruotsissa. 

– Ne ovat valtava menestys. Ruotsissa niitä syödään niin paljon, että ei pystytä edes tuottamaan tarpeeksi siihen kysyntään nähden, Vahersalo kertoo.

Valmistusvolyymiltaan suurimmat tuotteet (Fazer Makeiset, Lappeenranta): 

Näitä tuotteita valmistettiin volyymiltaan eniten Fazer Makeisten Lappeenrannan tehtaalla vuonna 2017. 

1. Tutti Frutti
2. Remix & Aarrearkku
3. Marianne
4. Tyrkisk Peber
5. Pantteri
6. Ässä
7. Kina Snacks
8. Fazer Jellies
9. Fazer Lakritsi
​​​​​​​10. Skolekridt

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!