Nämä suomalaismakeiset ovat valtava menestys Ruotsissa: ”Syödään niin paljon, että ei pystytä edes tuottamaan”
Makuja.fi vieraili Fazer Makeisten Lappeenrannan tehtaalla, jossa valmistuvat monet suomalaisten suosikkimakeiset, aina vuosikymmeniä vanhoista klassikoista uusiin karkki-innovaatioihin. Monet tuotteista ovat niittäneet myös kansainvälistä menestystä.
Fazer on yksi maamme tunnetuimmista elintarvikeyrityksistä ja varmasti jokainen suomalainen tuntee erityisesti Fazerin makeistuotannon. Fazerin Sininen on valittu vuodesta toiseen Suomen arvostetuimmaksi brändiksi.
Kuuluisan maitosuklaalevyn lisäksi Fazerilla on monia muitakin hittituotteita, eivätkä kaikki menesty pelkästään kotimaassamme Suomessa. Makuja.fi-ruokasivusto vieraili Fazer Makeisten Lappeenrannan tehtaalla, jossa tehtaanjohtaja Jari Vahersalo kertoi yhden tietyn tuoteryhmän kasvusta.
– Se, että panostimme tehtaalla näiden niin sanottujen puff-tuotteiden valmistukseen, osoittautui menestykseksi, Vahersalo kertoi Makuja.fi:lle.
LUE MYÖS: Tunnetko suomalaiskauppojen karkkipussit? Tee testi ja kerro, mistä pussista nämä karkit ovat
Puff-tuoteryhmään kuuluvat esimerkiksi Suffeli Puffi Snacksit sekä Kina Snacksit. Molempien tuotteiden myynti on kasvanut huomattavasti. Erityisen suuria hittejä ne ovat naapurimaassamme Ruotsissa.
– Ne ovat valtava menestys. Ruotsissa niitä syödään niin paljon, että ei pystytä edes tuottamaan tarpeeksi siihen kysyntään nähden, Vahersalo kertoo.
Valmistusvolyymiltaan suurimmat tuotteet (Fazer Makeiset, Lappeenranta):
Näitä tuotteita valmistettiin volyymiltaan eniten Fazer Makeisten Lappeenrannan tehtaalla vuonna 2017.
1. Tutti Frutti
2. Remix & Aarrearkku
3. Marianne
4. Tyrkisk Peber
5. Pantteri
6. Ässä
7. Kina Snacks
8. Fazer Jellies
9. Fazer Lakritsi
10. Skolekridt
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut