Nämä suomalaismakeiset ovat valtava menestys Ruotsissa: ”Syödään niin paljon, että ei pystytä edes tuottamaan”

suklaamakeinen
Ruotsissa maistuvat Fazerin puff-tuotteet. Kuvituskuva. Shutterstock

Makuja.fi vieraili Fazer Makeisten Lappeenrannan tehtaalla, jossa valmistuvat monet suomalaisten suosikkimakeiset, aina vuosikymmeniä vanhoista klassikoista uusiin karkki-innovaatioihin. Monet tuotteista ovat niittäneet myös kansainvälistä menestystä.

Fazer on yksi maamme tunnetuimmista elintarvikeyrityksistä ja varmasti jokainen suomalainen tuntee erityisesti Fazerin makeistuotannon. Fazerin Sininen on valittu vuodesta toiseen Suomen arvostetuimmaksi brändiksi. 

Kuuluisan maitosuklaalevyn lisäksi Fazerilla on monia muitakin hittituotteita, eivätkä kaikki menesty pelkästään kotimaassamme Suomessa. Makuja.fi-ruokasivusto vieraili Fazer Makeisten Lappeenrannan tehtaalla, jossa tehtaanjohtaja Jari Vahersalo kertoi yhden tietyn tuoteryhmän kasvusta.

– Se, että panostimme tehtaalla näiden niin sanottujen puff-tuotteiden valmistukseen, osoittautui menestykseksi, Vahersalo kertoi Makuja.fi:lle.

Puff-tuoteryhmään kuuluvat esimerkiksi Suffeli Puffi Snacksit sekä Kina Snacksit. Molempien tuotteiden myynti on kasvanut huomattavasti. Erityisen suuria hittejä ne ovat naapurimaassamme Ruotsissa. 

– Ne ovat valtava menestys. Ruotsissa niitä syödään niin paljon, että ei pystytä edes tuottamaan tarpeeksi siihen kysyntään nähden, Vahersalo kertoo.

Valmistusvolyymiltaan suurimmat tuotteet (Fazer Makeiset, Lappeenranta): 

Näitä tuotteita valmistettiin volyymiltaan eniten Fazer Makeisten Lappeenrannan tehtaalla vuonna 2017. 

1. Tutti Frutti
2. Remix & Aarrearkku
3. Marianne
4. Tyrkisk Peber
5. Pantteri
6. Ässä
7. Kina Snacks
8. Fazer Jellies
9. Fazer Lakritsi
​​​​​​​10. Skolekridt

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.