Miksi Fazerin Sininen maistuu erilaiselta kuin muut suklaat? Salaisuus yhdessä raaka-aineessa
Tuore maito vai maitojauhe? Raaka-aineen valinta vaikuttaa merkittävästi maitosuklaan makuun.
Tiedätkö, miksi Fazerin Sininen Maitosuklaa tuntuu maistuvan erilaiselta kuin muut kauppojen hyllyiltä löytyvät suklaat. Makueroon on olemassa yksi merkittävä syy. Sinisen klassikkolevyn omaleimaisen maun takana on tuore maito, joka tulee tehtaalle maitoautoilla.
Valmistusprosessissa maidosta poistetaan vesi useammassa vaiheessa.
– Suklaaseen kehittyy sille ominainen maku, kertoo Liisa Eerola Fazerin tiedotuksesta.
– Maitojauhetta käyttämällä suklaan maku ei olisi niin maitoinen, vaan maussa maistuisi maitojauheen maku. Maitojauhetta käyttämällä täyteläinen ja pyöreä maku aikaansaadaan pienemmällä maitomäärällä, jolloin maku ei ole niin maitoinen. Sinisen suklaan maitoisuus saadaan siis aikaan vain käyttämällä tuoretta maitoa, hän jatkaa.
Useimmiten kaupoista löytyvät maitosuklaat on valmistettu maitojauhetta käyttämällä.
– Käsityksemme mukaan Fazer kuuluu niihin harvoihin suklaanvalmistajiin, jotka vielä nykyään käyttävät tuoretta maitoa tuotannossaan, Eerola toteaa.
Maito on kuulunut Karl Fazerin maitosuklaan reseptiin aina, eli vuodesta 1922 asti. Suklaan valmistusohje pohjautuu edelleen alkuperäiseen reseptiin, jota säilytetään suklaatehtaan kassakaapissa.
Eerolan mukaan raaka-aineiden valinta riippuu aina reseptistä ja halutusta makuprofiilista. Esimerkiksi Fazerin punaisessa Vaalea maitosuklaa -levyssä raaka-aineena on maitojauhe.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan