Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Miksi Fazerin Sininen maistuu erilaiselta kuin muut suklaat? Salaisuus yhdessä raaka-aineessa

Fazer
Julkaistu 31.08.2016 09:04

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Tuore maito vai maitojauhe? Raaka-aineen valinta vaikuttaa merkittävästi maitosuklaan makuun.  

Tiedätkö, miksi Fazerin Sininen Maitosuklaa tuntuu maistuvan erilaiselta kuin muut kauppojen hyllyiltä löytyvät suklaat. Makueroon on olemassa yksi merkittävä syy. Sinisen klassikkolevyn omaleimaisen maun takana on tuore maito, joka tulee tehtaalle maitoautoilla.

Valmistusprosessissa maidosta poistetaan vesi useammassa vaiheessa. 

– Suklaaseen kehittyy sille ominainen maku, kertoo Liisa Eerola Fazerin tiedotuksesta.

– Maitojauhetta käyttämällä suklaan maku ei olisi niin maitoinen, vaan maussa maistuisi maitojauheen maku. Maitojauhetta käyttämällä täyteläinen ja pyöreä maku aikaansaadaan pienemmällä maitomäärällä, jolloin maku ei ole niin maitoinen. Sinisen suklaan maitoisuus saadaan siis aikaan vain käyttämällä tuoretta maitoa, hän jatkaa.

Useimmiten kaupoista löytyvät maitosuklaat on valmistettu maitojauhetta käyttämällä. 

– Käsityksemme mukaan Fazer kuuluu niihin harvoihin suklaanvalmistajiin, jotka vielä nykyään käyttävät tuoretta maitoa tuotannossaan, Eerola toteaa.

Maito on kuulunut Karl Fazerin maitosuklaan reseptiin aina, eli vuodesta 1922 asti. Suklaan valmistusohje pohjautuu edelleen alkuperäiseen reseptiin, jota säilytetään suklaatehtaan kassakaapissa.

Eerolan mukaan raaka-aineiden valinta riippuu aina reseptistä ja halutusta makuprofiilista. Esimerkiksi Fazerin punaisessa Vaalea maitosuklaa -levyssä raaka-aineena on maitojauhe.  

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Karu muutos suklaalevyihin – miten leipominen nyt onnistuu?Mikä on leivontasuklaan ja "tavallisen suklaan" ero?Tiesitkö? Näin Fazerin Sinisen resepti päätyi Suomeen – yllättävät faktat satavuotiaasta suklaasta Fazer paljastaa MTV:lle: Tutun suklaatuotteen reseptiin luvassa merkittävä muutos Suklaamestari vinkkaa: Näistä merkeistä tunnistat laadukkaan suklaan – "kyllä sen eron maistaa"Nimi paljastaa totuuden jämäsuklaasta – tiesitkö tätä Fazerin Da Capo -suklaasta?
SuklaaMaitoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa
  • Eilen17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 6.9.17:31
    Ruoka

    Nyt on helppo brownie! Ellimaijan ohjeella "ihanan tahmea" lopputulos

  • 7.8.07:44
    Ruoka

    Karu muutos suklaalevyihin – miten leipominen nyt onnistuu?

  • 28.7.10:51
    Fazer

    Fazerin tutut suklaalevyt kutistuvat

  • 23.7.14:33
    Takaisinvedot

    Ruokavirastolta varoitus: Salmonellariski suklaassa!