Suolansaantiin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä suomalaisten saama suolan määrä ylittää reippaasti suositukset.
Suolaa kannattaa lisätä kotiruokaan vain vähän, sillä sitä kertyy yllättävistäkin ruoista niin sanottuna piilosuolana.
Kastikkeet
Ei ole yllättävää, että marinadit ja salaatinkastikkeet sisältävät suolaa, sillä ne maistuvatkin suolaiselta. Suolan määrä voi kuitenkin yllättää.
Kahdessa ruokalusikallisessa grillaus- tai salaatinkastiketta voi olla jopa 300 milligrammaa suolaa, ja usein annoksen päälle lipsahtaa kastiketta enemmänkin. Salaatinkastikkeet ja marinadit kannattaakin tehdä kotona itse, jolloin suolan määrää voi kontrolloida.
Raejuusto
Raejuusto on erinomainen kalsiumin ja proteiinin lähde. Se saattaa kuitenkin sisältää yllättävän paljon suolaa, joten kiinnitä huomiota purkin ainesosaluetteloon, mikäli syöt raejuustoa usein ja isoja annoksia kerralla.
Murot
Murot voivat olla terveellinen tapa aloittaa aamu, mutta myös suolainen. Monissa muroissa on jopa 300 milligrammaa suolaa per annos.
Suosi mieluummin kaurapuuroa marjoilla, jos haluat välttää liiallista suolansaantia.
Valmiit donitsit ja leivonnaiset
On selvää, että kakut ja donitsit ovat täynnä hiilihydraatteja ja sokeria, mutta tiesitkö, että ne sisältävät myös suolaa?
