Nämä "pahat" hiilihydraatit ovatkin hyviä

shutterstock_127843952
Shutterstock

Hiilihydraattien välttelyn voi viedä äärimmilleen, mutta tarpeen se ei ole. Seuraavat hiilihydraattipitoiset ruoat mahtuvat hyvin terveelliseen ruokavalioon.

Maissi

Maissi sisältää C-vitamiinia, antioksidantteja ja kuituja, ja se on kokojyvää. Ota siis maissi mukaan ruokavalioosi ja kypsennä tähkät vaikka grillissä.

Banaani

Banaanissa on paljon hilihydraatteja, mutta se sisältää myös kaliumia, B6-vitamiinia ja kuitua. On siis aivan turha pelätä tätä ravintorikasta, helppoa välipalaa, josta saa vitamiineja ja energiaa.

Kokeile banaania smoothieihin.

Murot

Nykypäivänä kauppojen hyllyiltä löytyy myös kokojyväviljaa olevia sokerittomia muroja, joissa on reippaasti kuitua.

Aamun voi siis halutessaan aloittaa terveellisellä muroannoksella.

Peruna

Vaalea leipä, valkoinen riisi ja valkoinen pasta ovat vältettävien listoilla, mutta jostain syystä myös perunaa on alettu kammoksua.

Perunan poistaminen ruokavaliosta turhaa, koska perunassa on paljon C-vitamiinia ja kaliumia. Siinä on myös kuitua.

Herneet

Herneissä on paljon ravintoaineita, muun muassa antioksidantteja, jotka saattavat suojata syövältä. Kupillisessa herneitä on myös yli 7 grammaa kuitua, joten herneet ovat hyväksi ruoansulatukselle.

Laita herneitä esimerkiksi salaatteihin. Kesäaikaan tuoreet herneet maistuvat sellaisenaan.

Lähde: health.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!