Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nämä herkut viedään vielä käsistä! Asiantuntija paljastaa kesän kuumimmat grillitrendit

Marko Suksi uskoo grillikasvisten suosion nousevan.
Marko Suksi uskoo grillikasvisten suosion nousevan.Aila Salminen
Julkaistu 06.05.2017 08:01

Kaisa Paavilainen

kaisa.paavilainen(at)mtv.fi

Savustus ja hidas kypsentäminen kasvattavat suosiotaan. Myös maustamisessa suositaan yhä enemmän trendikästä rub-maustamista.

Amerikkalaistyylinen barbeque-grillaus ja savustus yleistyvät suomalaisten keskuudessa hurjaa vauhtia. Se näkyy niin grillausaiheisilla keskustelupalstoilla kuin savustukseen sopivien grillien kasvavassa kysynnässä. Myös mausteyritys Poppamiehen perustaja Marko Suksi vannoo hitaan kypsennyksen nimeen.

– Omassakin blogissa kun katsoo mitä reseptejä luetaan,  niin selkeästi hitaasti kypsennys ja savustus ovat edelleen todella nousevia trendejä, Suksi sanoo.

Hitaasti kypsennettyjen suurten lihapalojen lisäksi kasvisten grillaamisen suosio on nousussa.

– Grillikasvikset on semmoinen, mikä varmasti tulee nostamaan entistä enemmän päätänsä, Suksi ennustaa.

Kuivamaustaminen yleistyy

Sekä lihojen että kasvisten kypsennyksessä kiinnitetään yhä enemmän huomiota maustamiseen. Öljypohjaisten marinadien ohella suositaan entistä enemmän kuivamausteita eli rub-maustamista.

Nestemäisen marinadin sijaan lihapalan pintaan hierotaan kuivamausteista tehtyjä maustesekoituksia. Kastiketta lisätään vasta lautasella tai valellaan pintaan kypsennyksen loppuvaiheessa.

Maustamiseen vaikutteita haetaan rohkeasti eri maiden ruokakulttuureista. Viime kesänä korealaiset maut nousivat grillaajien suosioon. Tämän kesän hitiksi Suksi veikkaa jamaikalaistyylisiä jerk-maustesekoituksia.

– Grilli on noussut salonkikelpoiseksi ruoanlaittovälineeksi liesien ja uunien rinnalle ja sillä tehdään paljon monipuolisemmin ruokaa kuin vaikka kolme vuotta sitten.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Prismassa tehtiin kaikkien aikojen myyntiennätys – nämä grillit viedään nyt käsistä: "Koko ajan kysytympiä"Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksiaOletko jo hurahtanut? Suomalaiset lihamestarit povaavat kesän kovinta grillihittiä: "Näet mehevät grillilihat, kuulet rauhoittavan tirinän, tunnet huumaavan tuoksun"Mitä Suomi grillaa? Asiantuntija paljastaa kuumimmat grillaustrendit juuri nyt: Nämä kannattaa painaa mieleenAsiantuntija paljastaa tulevan kesän kuumimmat grillitrendit: Nämä tirisevät herkut viedään vielä käsistä!Grillauksen Suomen mestari muistuttaa yleisestä grillausmokasta – ”muuten kaikki hyvät lihasnesteet valuvat leikkuulaudalle
GrilliMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grilli
  • 8.8.17:29
    Ruoka

    Pavel Tahkovuori oli lihansyöjä 26 vuotta, kunnes teki täyskäännöksen – tällaisia ruokia hän nyt grillaa

  • 23.6.17:32
    Ruoka

    Näin grillimakkaran saa säilymään jopa kuukausia

  • 1.5.17:34
    Grillaus

    Grillimakkaralla on nyt yksi selvä haastaja

  • 30.1.08:58
    Alexander Stubb

    Alexander Stubb kokeili ensi kertaa lappeenrantalaista erikoisherkkua: "Hyvinkin maukas"

  • 21.04.202315:29
    Poliisi

    Keväthuuma vei laittomuuksiin Mikkelissä: Kolmekymppiset murtautuivat rautakaupan grillikotaan "lähempi kanssakäyminen mielessä"