Nämä herkut viedään vielä käsistä! Asiantuntija paljastaa kesän kuumimmat grillitrendit

Marko Suksi uskoo grillikasvisten suosion nousevan. Aila Salminen

Savustus ja hidas kypsentäminen kasvattavat suosiotaan. Myös maustamisessa suositaan yhä enemmän trendikästä rub-maustamista.

Amerikkalaistyylinen barbeque-grillaus ja savustus yleistyvät suomalaisten keskuudessa hurjaa vauhtia. Se näkyy niin grillausaiheisilla keskustelupalstoilla kuin savustukseen sopivien grillien kasvavassa kysynnässä. Myös mausteyritys Poppamiehen perustaja Marko Suksi vannoo hitaan kypsennyksen nimeen.

– Omassakin blogissa kun katsoo mitä reseptejä luetaan,  niin selkeästi hitaasti kypsennys ja savustus ovat edelleen todella nousevia trendejä, Suksi sanoo.

Hitaasti kypsennettyjen suurten lihapalojen lisäksi kasvisten grillaamisen suosio on nousussa.

– Grillikasvikset on semmoinen, mikä varmasti tulee nostamaan entistä enemmän päätänsä, Suksi ennustaa.

Kuivamaustaminen yleistyy

Sekä lihojen että kasvisten kypsennyksessä kiinnitetään yhä enemmän huomiota maustamiseen. Öljypohjaisten marinadien ohella suositaan entistä enemmän kuivamausteita eli rub-maustamista.

Nestemäisen marinadin sijaan lihapalan pintaan hierotaan kuivamausteista tehtyjä maustesekoituksia. Kastiketta lisätään vasta lautasella tai valellaan pintaan kypsennyksen loppuvaiheessa.

Maustamiseen vaikutteita haetaan rohkeasti eri maiden ruokakulttuureista. Viime kesänä korealaiset maut nousivat grillaajien suosioon. Tämän kesän hitiksi Suksi veikkaa jamaikalaistyylisiä jerk-maustesekoituksia.

– Grilli on noussut salonkikelpoiseksi ruoanlaittovälineeksi liesien ja uunien rinnalle ja sillä tehdään paljon monipuolisemmin ruokaa kuin vaikka kolme vuotta sitten.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!