Nämä asiat tapahtuvat kehossasi, kun alat juomaan enemmän vettä

shutterstock_146471507
Shutterstock

Kenelläkään ei tule yllätyksenä, että vettä on tärkeää juoda päivän aikana, mutta tiesitkö, millaisia erilaisia vaikutuksia kehon toimintaan vedenjuonnin lisäämisellä voi olla?

Shape.com listasi asioita, jotka tapahtuvat kehollesi, kun lisäät veden määrää ruokavalioosi.

Ruokahalu voi heiketä

Veden juominen saattaa olla tehokkaaksi avuksi painonhallinnassa. Vesi pitää aineenvaihdunnan käynnissä ja täyttää fyysisesti vatsaa. Siksi esimerkiksi lasillinen ennen ateriaa saattaa saada sinut syömään vähemmän itse ruokaa.

Into liikuntaa kohtaan voi kasvaa

Vesi auttaa happea kulkeutumaan elimistössäsi, joten se antaa myös hyvää energiaa liikkumiseen. Pidä huoli, että juot vettä riittävästi liikunnan aikana ja että tankkaat sitä jo etukäteen, kun tiedossa on rankka treeni.

Iho muuttuu kirkkaammaksi

Vedenjuonti vaikuttaa myös ihon kuntoon ja saattaa auttaa esimerkiksi pääsemään eroon suolaisen ruoan aiheuttamista ikävistä silmäpusseista. Jos siis suolan aiheuttama turvotus vaivaa, juo vettä. 

Aineenvaihdunta kiihtyy

Kun aineenvaihdunta pelittää, liikut säännöllisesti ja syöt vähemmän, saattaa vyötäröltä karista muutama kiloa ennen kuin huomaatkaan. Muista siis ottaa vesipullo mukaasi seuraavan kerran, kun lähdet asioille useammaksi tunniksi!

Lähde: Shape

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!