Näitä ruokia moni vihasi lapsena – ja nyt rakastaa

parsa,-grilli
Shutterstock

Oletko kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka makusi ruokien suhteen on muuttunut vuosien saatossa?

Tietyt ruokalajit ovat sellaisia, jotka harva lapsi listaa suosikikseen, mutta jotka ovat useiden aikuisien mieleen. Allt om Mat -sivusto julkaisi listan ruoista, joista moni pitää aikuisena, vaikka ne eivät olisi maistuneet lapsena.

Parsa

Perinteinen kevätherkku, parsa, on harvan lapsen mieleen, mutta aikuiset pitävät tätä vihannesta suuressa arvossa.

Oliivit

Vahvan ja omintakeisen makunsa vuoksi oliivit eivät tavallisesti maistu lapsille, mutta osana esimerkiksi huolella valmistettuja tapaksia tai salaattia ne maistuvat useille aikuisille.

Kahvi

Kahvi on yksi klassisimmista juomista, joiden maku alkaa miellyttää useimmiten vasta sitten, kun ikävuosia alkaa olla mittarissa enemmän.

Kaurapuuro

Vaikka monelle lapselle syötetään puuroa rutiininomaisesti, kuuluu se harvojen ykkössuosikkeihin. Moni löytääkin puuron uudelleen vasta aikuisiällä – ja tuttu maku osoittautuu hurjasti paremmaksi, kuin mitä muistot antoivat etukäteen ymmärtää.

Ruusukaali

Voimakkaanmakuinen ruusukaali ei usein ole lasten ykkössuosikki, mutta suun tottuessa vahvempiin makuihin se saattaa maistua yllättäen aikuisiällä.

Sienet

Etenkin sienten koostumus saattaa ällöttää perheen pienokaisia, mutta moni yllättyy positiivisesti aikuisiällä maistaessaan entistä inhokkiaan.

Silli

Pistävänmakuista silliä ei tavallisesti edes tarjoilla lapsille, mutta aikuisten makuun silli sopii sitäkin paremmin.

Salaatti

Harva lapsi pitää salaatista, mutta aikuiset valitsevat sitä hyvin usein lautaselleen – usein myös ravintolassa.

Tumma suklaa

Tumman suklaan kitkerä maku sopii harvan lapsen suuhun, mutta iän karttuessa maku saattaa alkaa yllättäen miellyttää.

Lähde: Allt om Mat

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.