Näitä ruokia moni vihasi lapsena – ja nyt rakastaa
Oletko kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka makusi ruokien suhteen on muuttunut vuosien saatossa?
Tietyt ruokalajit ovat sellaisia, jotka harva lapsi listaa suosikikseen, mutta jotka ovat useiden aikuisien mieleen. Allt om Mat -sivusto julkaisi listan ruoista, joista moni pitää aikuisena, vaikka ne eivät olisi maistuneet lapsena.
Parsa
Perinteinen kevätherkku, parsa, on harvan lapsen mieleen, mutta aikuiset pitävät tätä vihannesta suuressa arvossa.
Oliivit
Vahvan ja omintakeisen makunsa vuoksi oliivit eivät tavallisesti maistu lapsille, mutta osana esimerkiksi huolella valmistettuja tapaksia tai salaattia ne maistuvat useille aikuisille.
Kahvi
Kahvi on yksi klassisimmista juomista, joiden maku alkaa miellyttää useimmiten vasta sitten, kun ikävuosia alkaa olla mittarissa enemmän.
Kaurapuuro
Vaikka monelle lapselle syötetään puuroa rutiininomaisesti, kuuluu se harvojen ykkössuosikkeihin. Moni löytääkin puuron uudelleen vasta aikuisiällä – ja tuttu maku osoittautuu hurjasti paremmaksi, kuin mitä muistot antoivat etukäteen ymmärtää.
Ruusukaali
Voimakkaanmakuinen ruusukaali ei usein ole lasten ykkössuosikki, mutta suun tottuessa vahvempiin makuihin se saattaa maistua yllättäen aikuisiällä.
Sienet
Etenkin sienten koostumus saattaa ällöttää perheen pienokaisia, mutta moni yllättyy positiivisesti aikuisiällä maistaessaan entistä inhokkiaan.
Silli
Pistävänmakuista silliä ei tavallisesti edes tarjoilla lapsille, mutta aikuisten makuun silli sopii sitäkin paremmin.
Salaatti
Harva lapsi pitää salaatista, mutta aikuiset valitsevat sitä hyvin usein lautaselleen – usein myös ravintolassa.
Tumma suklaa
Tumman suklaan kitkerä maku sopii harvan lapsen suuhun, mutta iän karttuessa maku saattaa alkaa yllättäen miellyttää.
Lähde: Allt om Mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut