Mainos
Mainos

Nainen luopui sokerista yli puoleksi vuodeksi – kehossa tapahtui merkittäviä muutoksia

Prevention-lehdessä kokemuksistaan kirjoittanut Larell Scardelli luopui sokerista kahdeksan kuukautta sitten. Hän toivoi ruokavaliomuutoksen auttavan akneen ja päänsärkyihin.

Sokerista luopuminen ei ollut Larell Scardellille helppoa, mutta nainen onnistui kuin onnistuikin pudottamaan yli 70 gramman päivittäisen sokeriannoksensa alle 20 grammaan. Näin hänen kävi kahdeksan kuukauden aikana.

1. Energiatasot muuttuivat vakaammiksi

Neljän viikon kuluttua sokerin jättämisestä energiatasot tuntuivat nousevan ja Scardelli tunsi itsensä pirteämmäksi. Energinen olo myös pysyi yllä eikä tarvetta esimerkiksi päiväunille enää tullut.

2. Immuunipuolustus tehostui

Kahdeksaan kuukauteen Scardelli ei sairastunut flunssaan kertaakaan, mikä on hänelle epätavallista. Normaalisti hän sairastuu aina flunssakausien ollessa päällä. 

Immuunipuolustuksen tehostumiseen vaikuttanevat ruoka-aineet, joilla Scardelli korvasi sokerin: hän alkoi syödä enemmän appelsiineja, mansikoita, hunajaa ja muita ravitsemuksellisesti parempia vaihtoehtoja. 

3. Ihon kunto parani

Pahoista päänsäryistä ja ikävästä aknesta kärsinyt nainen sai huomata uuden ruokavalionsa vaikuttavan myös näihin vaivoihin. Akne hellitti muutamia ikäviä kausia lukuun ottamatta ja myös päänsärkyjä esiintyi harvemmin. 

4. Tietoisuus ruoan ravintosisällöistä kasvoi

Sokerista luopuminen pakotti Scardellin lukemaan elintarvikkeiden ainesosaluetteloita, joista opittu tieto yllätti naisen täydellisesti: monissa kauppakoriin säännöllisesti päätyvissä ostoksissa olikin lisättyä sokeria. Sokeria löytyi niin kastikkeista kuin jogurteistakin.

5. Ruokavalio muuttui terveellisemmäksi

Neljännellä viikolla makeanhimo alkoi viimein talttua ja herkkujen sijasta myös terveelliset, vaihtoehtoiset välipalat ja jälkiruoat tuntuivat tyydyttäviltä.

6. Sosiaalinen elämä muuttui

Ruokavalion muutoksen myötä Scardelli myös löysi muita sokerista luopuneita, eikä henkistä tukea projektille ollut vaikea löytää. 

Lähde: Prevention


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja