Mainos
Mainos

Nainen luopui maitotuotteista ja hämmästyi – kaikki nämä asiat muuttuivat

Mitä tapahtuu, jos jättää maitotuotteet pois ruokavaliostaan? Pop Sugar -sivuston kirjoittaja Jenny Sugar kertoo hämmästyttävistä kokemuksistaan. 

Pop Sugar -sivuston Jenny Sugar kertoo jättäneensä kaikki maitotuotteet pois ruokavaliostaan vuonna 2014 Vegucated-dokumenttielokuvan inspiroimana. Muuten hän jätti ruokavalionsa ennalleen, eli söi runsaasti kasviksia ja pyrki noudattamaan terveellistä lautasmallia. 

Sugar kertoo, että maitotuotteista luopuminen muutti hänen kehoaan enemmän kuin mikään muu aiemmin, vaikka hän oli muun muassa siirtynyt roskaruoan syömisestä kasvispainotteiseen ruokavalioon. Ensimmäiset vaikutukset Sugar huomasi kaksi kuukautta maidosta luopumisen jälkeen. 

– Kesän jälkeen olen yleensä hieman pyöristynyt ja kun talvi alkoi tehdä tuloaan, ajattelin, että joudun hieman painimaan farkun nappieni kanssa, mutta yllättäen ne eivät olleet tippaakaan tiukat! Otin jopa farkut pois jalasta tarkistaakseni, että ne olivat varmasti omat housuni.

– Olin laihtunut kahdessa kuukaudessa raskauden ja äitiyden jättämät ylimääräiset kilot pois ilman mitään muita ruokavaliomuutoksia.

Myös maitotuotteiden laktoosin sisältämät vaivat loppuivat luonnollisesti kuin seinään ja niiden mukana myös jatkuva turvotus helpotti.

– Otin aina laktoositabletin ennen kuin söin edes vähän voita tai muuta maitotuotetta. Kehoni kehotti minua välttämään laktoosia, mutta söin sitä silti ja sen vuoksi vatsani oli jatkuvasti turvoksissa.

Välttyi täpärästi leikkaukselta

Jenny Sugar oli saanut lääkäriltä kehotuksen nenäontelon leikkaukseen, sillä hän oli vuosikausia kärsinyt kroonisesta ja kivuliaasta ontelotulehduksesta, juossut allergiatesteissä ja muissa tutkimuksissa. Nenä-, korva ja kurkkuspesialistin mukaan tapaus oli yksi vaikeimpia, jonka hän oli tavannut.

Yhtäkkiä vaiva oli poissa.  

– Lääkärini eivät voineet uskoa, ettei minun tarvinnut enää käyttää lääkkeitä. Kun menin esimerkiksi poimimaan omenoita, pystyin oikeasti myös haistamaan hedelmät. Ja ajatella, että olin joutua leikkaukseen, kun todellisuudessa minun oli vain kieltäydyttävä juustosta!

Tarinansa kertonut nainen huomasi myös muutoksia ihossaan – ja niin huomasivat muutkin. Eräs tuttava tiedusteli, oliko hän vaihtanut ihonsa hoitotuotteita, sillä vaikka hän ei kärsinyt aknesta, iholla oli aina hieman epäpuhtauksia.

– Ihoni on nyt pehmeämpi ja siinä on pieni hehku. Maitotuotteet sisältävät hormoneja, rasvaa ja sokeria, ja ne voivat vaikuttaa ihon kuntoon. 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja