Mainos
Mainos

Nainen haastoi Starbucksin oikeuteen – huijaako ketju asiakkaitaan jääpaloilla?

Illinoisista kotoisin oleva amerikkalainen nainen on haastanut Starbucks-kahvilaketjun oikeuteen.

Amerikkalainen Stacy Pincus hermostui mitä ilmeisimmin pahemman kerran siitä, kuinka paljon Starbucks-kahviloissa lisätään juomiin jäitä, sillä hän on haastanut ketjun oikeuteen jääpalojen vuoksi. Nainen vaatii nyt yli neljän miljoonan euron korvauksia.

Juomiin lisätään liikaa jäitä?

Naisen mukaan asiakkaat saavat ketjun kahviloissa vain puolet siitä kahvimäärästä, jonka kahvilat ilmoittavat tuotelistauksissan. Syytteen mukaan Starbucks pyrkii täten tarkoituksella huijaamaan asiakkaitaan maksamaan suuremmasta juomamäärästä, kuin mitä heidän kuppiinsa oikeasti päätyy.

Syytteessä kahvilaketjun väitetään toteuttavan tavoitettaan ilmoitettua pienempien juomien myymisestä lisäämällä niihin jäitä.

– Sana juoma on määritelty juotavaksi nesteeksi. Jää ei ole tämän määritelmän mukaan juomaa. Starbucks tarjoaa asiakkailleen paljon vähemmän juomaa kylmissä juomissaan, kuin mistä asiakkaat maksavat, haasteessa todetaan.

Starbucksin edustaja Jaime Riley totesi NBC:lle, että Pincusin väitteet ovat aiheettomia.

– Asiakkaamme ymmärtävät ja odottavat, että jäät ovat välttämätön raaka-aine kylmissä juomissa. Jos asiakas ei ole tyytyväinen siihen, miten juoma on valmistettu, me teemme juoman mielellämme uudelleen, Riley totesi.

Jatkossa käyttöön suuremmat kupit?

Pincusin aluilleen laittamassa haasteessa ehdotetaan, että jatkossa Starbucks ryhtyisi myymään juomiaan entistä suuremmissa kupeissa, jotta kylminä tarjottavat kahvijuomat sisältäisivät todella ilmoitetun määrän juomaa.

Lähde: NBC

 

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.