Starbucks haastettu oikeuteen petoksesta: Mukeissa liian vähän kahvia

starbucks
Shutterstock

Kahvilaketju Starbucks on haastettu oikeuteen Yhdysvalloissa. Syynä on liian vähäinen kahvin määrä.

Starbucks-ketjua vastaan on nostettu joukkokanne Pohjois-Kaliforniassa. Starbucksin väitetään tarjonneen tarkoituksellisesti ja järjestelmällisesti latteja, joissa on 25 prosenttia vähemmän juomaa kuin on ilmoitettu.

Asianomistajat väittävät, että Starbucks ei ainoastaan annostele mukeihin liian vähän juomaa, vaan kupit ovat itse asiassa liian pieniä, jotta niihin edes mahtuisi ilmoitettu määrä kahvia.

Kanteen mukaan Starbucks on säästänyt vuosien saatossa miljoonia dollareita veloittamalla asiakkaitaan kahvista, jota he eivät ole koskaan edes saaneet.

Joukkokanteessa Starbucksia syytetään petoksesta ja valheellisesta markkinoinnista.

– Olemme tietoisia asianomistajien väitteistä, joissa emme usko olevan mitään perää. Olemme ylpeitä tarjoillessamme asiakkaillemme korkealaatuisia, käsityönä valmistettuja ja toiveiden mukaisesti tehtyjä juomia, ja informoimme asiakkaita vaihtelujen mahdollisuudesta, Starbucksin edustaja kommentoi Eater-julkaisulle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!