Näin uunilohi kannattaa valmistaa – täydellisen mehukas lopputulos!

lohi
Shutterstock

Arjen kiireiden keskellä takuuvarmat reseptit ovat kultaakin kalliimpia. Tämä herkullinen uunilohi maistuu varmasti koko perheelle, ja helppo kastike sopii myös muiden ruokien seuraksi.

Nopeat ja maukkaat uuniruoat ovat usein pelastus päivällisten suunnittelussa. Tämän uunilohen kastiketta voit valmistaa kerralla enemmänkin ja hyödyntää myös lihan tai wokkien seurana. Kastike säilyy jääkaapissa hyvin viikon ajan. Lohen lisukkeeksi sopii kasvisten lisäksi mainiosti myös keitetty riisi.

Uunilohi makean chilikastikkeen kera

4 annosta:

4 lohifileetä, à 150-200 g
hieman karkeaa suolaa
öljyä uunipannulle

Kastike:

2 dl kasvislientä
½ dl valkoviinietikkaa
2½ dl makeaa chilikastiketta
1 tl perunajauhoja

Tarjoiluun:

4 annosta keitettyjä perunoita
viipaloitua purjoa
suikaloitua kiinankaalia
persiljaa tai korianteria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Varmista, että lohifileet ovat ruodottomia ja suomustettuja. Nahkaa ei kuitenkaan tarvitse poistaa. Mausta lohifileet karkealla suolalla ja nosta ne öljytylle uunipannulle nahka ulospäin. Kypsennä uunissa 8-10 minuuttia, kiertoilmauunissa riittää lyhyempikin aika.

Lohelle sopii mainiosti seuraksi myös keväinen parsaherkku, jonka voit valmistaa huippukokki Hans Välimäen reseptin mukaan.

Sekoita kasvisliemi, viinietikka chilikastike. Kiehauta, poista vaahto huolellisesti ja hauduta noin 5 minuuttia. Suurusta kastike vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla.

Tarjoa lohifileet peruna-purjo-kiinankaalipedillä. Kaada päälle kastiketta ja koristele lehtipersiljalla tai korianterilla.

***

Katso videolta vinkit, joiden avulla fileroit itse kalan.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.