Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin uunilohi kannattaa valmistaa – täydellisen mehukas lopputulos!

Shutterstock
Julkaistu 17.05.2017 20:02

MTV LIFESTYLE

Arjen kiireiden keskellä takuuvarmat reseptit ovat kultaakin kalliimpia. Tämä herkullinen uunilohi maistuu varmasti koko perheelle, ja helppo kastike sopii myös muiden ruokien seuraksi.

Nopeat ja maukkaat uuniruoat ovat usein pelastus päivällisten suunnittelussa. Tämän uunilohen kastiketta voit valmistaa kerralla enemmänkin ja hyödyntää myös lihan tai wokkien seurana. Kastike säilyy jääkaapissa hyvin viikon ajan. Lohen lisukkeeksi sopii kasvisten lisäksi mainiosti myös keitetty riisi.

Uunilohi makean chilikastikkeen kera

4 annosta:

4 lohifileetä, à 150-200 g
hieman karkeaa suolaa
öljyä uunipannulle

Kastike:

2 dl kasvislientä
½ dl valkoviinietikkaa
2½ dl makeaa chilikastiketta
1 tl perunajauhoja

Tarjoiluun:

4 annosta keitettyjä perunoita
viipaloitua purjoa
suikaloitua kiinankaalia
persiljaa tai korianteria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Varmista, että lohifileet ovat ruodottomia ja suomustettuja. Nahkaa ei kuitenkaan tarvitse poistaa. Mausta lohifileet karkealla suolalla ja nosta ne öljytylle uunipannulle nahka ulospäin. Kypsennä uunissa 8-10 minuuttia, kiertoilmauunissa riittää lyhyempikin aika.

Lohelle sopii mainiosti seuraksi myös keväinen parsaherkku, jonka voit valmistaa huippukokki Hans Välimäen reseptin mukaan.

Sekoita kasvisliemi, viinietikka chilikastike. Kiehauta, poista vaahto huolellisesti ja hauduta noin 5 minuuttia. Suurusta kastike vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla.

Tarjoa lohifileet peruna-purjo-kiinankaalipedillä. Kaada päälle kastiketta ja koristele lehtipersiljalla tai korianterilla.

***

Katso videolta vinkit, joiden avulla fileroit itse kalan.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Tässäkö helpoin tapa kypsentää kalaa? Superherkullinen lopputulos vähällä vaivalla: "Kenties maailman paras uunilohen resepti" Mahtava uunibroileri, joka sulaa suuhun – tämä helppo ruokalaji tekee arjesta juhlaa!Rapea pinta ja mehevä sisus – helppo ja maukas lohiruoka syntyy kuin itsestäänHelpoin ja maukkain lohiresepti ikinä – tätä on kokeiltava!Helppo ohje: Näin valmistat varmasti mehukasta kalaaUunilohi makean chilikastikkeen kera
KalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa

  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?