Näin teet perinteisen sinappikuorrutuksen kinkulle
Perinteisesti kinkku kuorrutetaan sinappihunnulla. Poimi vinkit siihen, kuinka teet itse klassisen sinappikuorrutuksen joulukinkulle!
Tiia Koskimiehen Syksystä jouluun – joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin (Minerva) esittelee perinteisen sinappikuorrutuksen reseptin. Kokeile!
Perinteinen sinappikuorrutus
6 rkl makeaa sinappia
2 keltuaista
2–3 rkl korppujauhoja
1 rkl perunajauhoja
2 tl ruoko- tai fariinisokeria
kokonaisia neilikoita koristeluun
(sokerikuorrutetta koristeluun)
Sekoita kuorrutusaineet hyvin keskenään ja sivele tasaisesti kinkun pinnalle, josta on poistettu kamara ja enin rasva. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Jäähtyneen sinappikuorrutuksen voi vielä koristella sokerikuorrutuksella mielensä mukaan. Kinkun pintaan voi kirjoittaa esimerkiksi toivotuksen.
Tiia Koskimies: Syksystä jouluun – joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin (Minerva)
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan