Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin saat kotona tehdyt ranskalaiset onnistumaan – bloggaajan vinkki!

Shutterstock
Julkaistu 14.02.2015 18:01

MTV LIFESTYLE

Kotitekoisista ranskalaisista saa ihanan rapeita, kun ne höyryttää ensin melkein kypsiksi.

Kotikutoiset ranskalaiset ovat houkutteleva, mutta yllättävän haastava ruokalaji. Rasvaa tuntuu aina olevan liian paljon tai liian vähän ja maustaminenkin on vaikeaa. Itse huolellisesti muotoillut ranskalaiset menevät pilalle viimeistään siinä vaiheessa, kun ne laitetaan uuniin. Jostain ihmeellisestä syystä ranskalaisista tulee aina pehmeitä ja veteliä itse paistaessa.

Rapeat ja ihanan suolaiset ranskalaiset onnistuvat kotioloissakin, jos tiedät muutaman näppärän niksin ruoan valmistamiseen.

Näin teet rapeita ranskalaisia kotona

Aloita ranskalaisten tekeminen viipaloimalla perunat noin puolentoista sentin paksuisiksi tikuiksi. Kannattaa suosia ranskalaisia, jotka muistuttavat enemmän maalaisperunoita kuin pikaruokapaikoista tuttuja ohuenohuita ranskalaisia. Paksumpia perunoita on helpompi käsitellä.

Älä paista tikkuja oikopäätä raakana, vaan höyrytä ne kaikessa rauhassa hieman pehmeiksi. Paista tikut vasta tämän jälkeen niin kuumassa uunissa kuin mahdollista. Rasvaa ei tarvitse olla kuin nimeksi, jotta perunat onnistuisivat. Lorauta perunoiden päälle pari ruokalusikallista oliiviöljyä ennen uuniin laittamista, ja levitä rasva tasaisesti möyhimällä perunoita käsin.

Suolaa ranskalaiset vasta jälkikäteen. Laita tarjoilukulhon sisään palanen voipaperia tai leivinpaperia ja kaada rapeat, suolatut ranskalaiset leivinpaperin sisään ikään kuin pussiin. Tarjoile heti!

Katso kuvallinen ohje suoraan blogista!

Lähde: Food52.com

Lisää aiheesta:

Annin testissä selvisi paras kikka rapeisiin ranskalaisiin uunissa Ranskalaiset airfryerissa nopeasti ja helposti: "Tämä on tärkeää, jos haluat rapeita ranskanperunoita"Ruokatoimittaja testasi: Näin saat halvoista pakasteranskalaisista järjettömän hyviä todella helpostiKokit paljastavat, miten halvoistakin pakasteranskalaisista saa oikeasti älyttömän hyviä – älä vain jätä puolikasta pussillista pakastimeenEi enää pamahtelevia pottuja! 3 tärkeää kikkaa, joiden avulla saat uuniperunat onnistumaanTäydellinen lopputulos joka kerta: Ainoa lohkoperunoiden resepti, joka sinun tulee osata!
RuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit
  • Eilen14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.17:13
    Ruoka

    Tiesitkö? Helppo kikka takaa mikropopcornien onnistumisen

  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 21.9.09:45
    Ruoka

    Parasta keitettyä parsakaalia: Testaa Samulin kypsennyskikka