Mainos

Näin saat kotona tehdyt ranskalaiset onnistumaan – bloggaajan vinkki!

Kotitekoisista ranskalaisista saa ihanan rapeita, kun ne höyryttää ensin melkein kypsiksi.

Kotikutoiset ranskalaiset ovat houkutteleva, mutta yllättävän haastava ruokalaji. Rasvaa tuntuu aina olevan liian paljon tai liian vähän ja maustaminenkin on vaikeaa. Itse huolellisesti muotoillut ranskalaiset menevät pilalle viimeistään siinä vaiheessa, kun ne laitetaan uuniin. Jostain ihmeellisestä syystä ranskalaisista tulee aina pehmeitä ja veteliä itse paistaessa.

Rapeat ja ihanan suolaiset ranskalaiset onnistuvat kotioloissakin, jos tiedät muutaman näppärän niksin ruoan valmistamiseen.

Näin teet rapeita ranskalaisia kotona

Aloita ranskalaisten tekeminen viipaloimalla perunat noin puolentoista sentin paksuisiksi tikuiksi. Kannattaa suosia ranskalaisia, jotka muistuttavat enemmän maalaisperunoita kuin pikaruokapaikoista tuttuja ohuenohuita ranskalaisia. Paksumpia perunoita on helpompi käsitellä.

Älä paista tikkuja oikopäätä raakana, vaan höyrytä ne kaikessa rauhassa hieman pehmeiksi. Paista tikut vasta tämän jälkeen niin kuumassa uunissa kuin mahdollista. Rasvaa ei tarvitse olla kuin nimeksi, jotta perunat onnistuisivat. Lorauta perunoiden päälle pari ruokalusikallista oliiviöljyä ennen uuniin laittamista, ja levitä rasva tasaisesti möyhimällä perunoita käsin.

Suolaa ranskalaiset vasta jälkikäteen. Laita tarjoilukulhon sisään palanen voipaperia tai leivinpaperia ja kaada rapeat, suolatut ranskalaiset leivinpaperin sisään ikään kuin pussiin. Tarjoile heti!

Lähde: Food52.com

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja