Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin pilkot kurkun oikein – parantaa makua merkittävästi

Perinteisissä kurkkusiivuissa tutun vihanneksen maku ei pääse parhaalla mahdollisella tavalla esiin.
Perinteisissä kurkkusiivuissa tutun vihanneksen maku ei pääse parhaalla mahdollisella tavalla esiin.Colourbox
Julkaistu 17.11.2016 14:01

MTV LIFESTYLE

Japanilaisessa keittiössä kurkun murskaaminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Syy tähän on se, että paikalliset kokit ovat havainneet murskaamisen parantavan kurkun makua eri ruokalajeissa.

Jos kurkun murskaa leikkaamisen aikana, imeytyvät eri maut siihen paremmin. Lopputuloksena on siten entistä maukkaampaa kurkkua, kun ruokien mausteet ja esimerkiksi salaattikastike imeytyy myös kurkkuun.

Kurkku kannattaisi aina murskata

Kurkun käsitteleminen kannattaa aloittaa kuorimisesta, mikäli kuoresta haluaa eroon. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, ja monet jopa pitävät kurkun kuoren mausta.

Leikkaa seuraavaksi kurkku pituussuunnassa halki.

Paina tämän jälkeen veitsen kylki puolikasta kurkkua vasten ja murskaa kurkkua päästä päähän samaan tapaan kuin valkosipulinkynnet on tapana murskata.

Pilko seuraavaksi kurkku tuttuun tapaan haluamasi kokoisiksi viipaleiksi.

Jos haluat entistä maukkaampia kurkkuja, ripottele murskattujen ja pilkottujen kurkkuviipaleiden päälle suolaa, ja anna maustua noin puoli tuntia. Suola myös kirkastaa kurkun kaunista, vihreää väriä.

Lähde: Purewow.com

Lisää aiheesta:

Asiantuntijan niksi: Kurkusta paljon paremman makuista helposti!Miten pilkot sipulin? Myös silppuamissuunnalla on yllättäen väliäÄlä tee näin valkosipulille! Voi pilata raaka-aineen tai koko ruoanEthän tee näin valkosipulille? Voi pilata raaka-aineen tai tekemäsi ruoan Tiedätkö, missä vaiheessa valkosipuli kuuluu lisätä pannulle? Yleinen kokkausmoka pilaa raaka-aineen maun hetkessä 10 ainesosaa, jotka keittiöstäsi pitäisi löytyä: Näiden avulla teet entistä parempaa ruokaa!
VihanneksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 8.10.19:47
    Mainonta

    K-kauppa vihjaili meloneista – sai huomautuksen

  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli