Näin pilkot kurkun oikein – parantaa makua merkittävästi

Kurkku
Perinteisissä kurkkusiivuissa tutun vihanneksen maku ei pääse parhaalla mahdollisella tavalla esiin. Colourbox

Japanilaisessa keittiössä kurkun murskaaminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Syy tähän on se, että paikalliset kokit ovat havainneet murskaamisen parantavan kurkun makua eri ruokalajeissa.

Jos kurkun murskaa leikkaamisen aikana, imeytyvät eri maut siihen paremmin. Lopputuloksena on siten entistä maukkaampaa kurkkua, kun ruokien mausteet ja esimerkiksi salaattikastike imeytyy myös kurkkuun.

Kurkku kannattaisi aina murskata

Kurkun käsitteleminen kannattaa aloittaa kuorimisesta, mikäli kuoresta haluaa eroon. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, ja monet jopa pitävät kurkun kuoren mausta.

Leikkaa seuraavaksi kurkku pituussuunnassa halki.

Paina tämän jälkeen veitsen kylki puolikasta kurkkua vasten ja murskaa kurkkua päästä päähän samaan tapaan kuin valkosipulinkynnet on tapana murskata.

Pilko seuraavaksi kurkku tuttuun tapaan haluamasi kokoisiksi viipaleiksi.

Jos haluat entistä maukkaampia kurkkuja, ripottele murskattujen ja pilkottujen kurkkuviipaleiden päälle suolaa, ja anna maustua noin puoli tuntia. Suola myös kirkastaa kurkun kaunista, vihreää väriä.

Lähde: Purewow.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.