Näin pilkot kurkun oikein – parantaa makua merkittävästi
Japanilaisessa keittiössä kurkun murskaaminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Syy tähän on se, että paikalliset kokit ovat havainneet murskaamisen parantavan kurkun makua eri ruokalajeissa.
Jos kurkun murskaa leikkaamisen aikana, imeytyvät eri maut siihen paremmin. Lopputuloksena on siten entistä maukkaampaa kurkkua, kun ruokien mausteet ja esimerkiksi salaattikastike imeytyy myös kurkkuun.
Kurkku kannattaisi aina murskata
Kurkun käsitteleminen kannattaa aloittaa kuorimisesta, mikäli kuoresta haluaa eroon. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, ja monet jopa pitävät kurkun kuoren mausta.
Leikkaa seuraavaksi kurkku pituussuunnassa halki.
Paina tämän jälkeen veitsen kylki puolikasta kurkkua vasten ja murskaa kurkkua päästä päähän samaan tapaan kuin valkosipulinkynnet on tapana murskata.
Pilko seuraavaksi kurkku tuttuun tapaan haluamasi kokoisiksi viipaleiksi.
Jos haluat entistä maukkaampia kurkkuja, ripottele murskattujen ja pilkottujen kurkkuviipaleiden päälle suolaa, ja anna maustua noin puoli tuntia. Suola myös kirkastaa kurkun kaunista, vihreää väriä.
Lähde: Purewow.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti