Näin kauan jauheliha säilyy pakastimessa
Jauhelihaa voi pakastaa, mutta kuinka kauan tuote säilyy hyvänä kotipakastimessa?
Huomenta Suomessa keskusteltiin torstaina erilaisten raaka-aineiden säilönnästä.
Marttaliiton asiantuntija Niina Silanderin mukaan säilöntä ja omavaraisuus ovat trendejä, jotka toistuvat vuodesta toiseen.
– Joka kesä ja syksy meiltä kysytään paljon säilönnästä ja mielellään neuvomme.
Silander antoi lähetyksessä vinkit muun muassa mansikoiden pakastamiseen.
Puheenaiheeksi nousi myös erilaisten lihojen pakastus ja niiden säilyvyys pakastimessa. Lihan säilyvyyteen pakkasessa vaikuttaa muun muassa sen rasvapitoisuus.
– Rasvan määrä vaikuttaa säilyvyyteen kaikista eniten. Toinen asia on, että jos liha on jauhettu, bakteerit ovat siinä pinnassa. Silloin, kun liha jauhetaan, rikotaan myös lihan rakenne. Silloin säilyvyys heikentyy.
Kuinka kauan pakastettu jauheliha sitten säilyy kotipakastimessa? Katso jutun yllä olevalta videolta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Anun mokkakakku
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista