Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin kauan jauheliha säilyy pakastimessa

0:54Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa?KATSO VIDEO: Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa?
Julkaistu 07.07.2023 07:25

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Jauhelihaa voi pakastaa, mutta kuinka kauan tuote säilyy hyvänä kotipakastimessa?

Huomenta Suomessa keskusteltiin torstaina erilaisten raaka-aineiden säilönnästä.

Marttaliiton asiantuntija Niina Silanderin mukaan säilöntä ja omavaraisuus ovat trendejä, jotka toistuvat vuodesta toiseen.

– Joka kesä ja syksy meiltä kysytään paljon säilönnästä ja mielellään neuvomme.

Silander antoi lähetyksessä vinkit muun muassa mansikoiden pakastamiseen.

Lue myös: Mansikoiden pakastus: Tarvitseeko joukkoon lisätä sokeria?

Puheenaiheeksi nousi myös erilaisten lihojen pakastus ja niiden säilyvyys pakastimessa. Lihan säilyvyyteen pakkasessa vaikuttaa muun muassa sen rasvapitoisuus.

– Rasvan määrä vaikuttaa säilyvyyteen kaikista eniten. Toinen asia on, että jos liha on jauhettu, bakteerit ovat siinä pinnassa. Silloin, kun liha jauhetaan, rikotaan myös lihan rakenne. Silloin säilyvyys heikentyy.

Kuinka kauan pakastettu jauheliha sitten säilyy kotipakastimessa? Katso jutun yllä olevalta videolta.

Lue myös: Nyt tarkkana, jos sinulta löytyy jauhelihaa pakastimesta: Älä vaan tee tätä virhettä

Lisää aiheesta:

Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulosNäin jauhelihakastikkeesta tulee parempaaRaju väite jauhelihapulasta: "Kauppa mieluummin myy ei-oota"Valmislihiksessä täytettä alle ruokalusikallinen: "Voiko tätä muka kutsua lihapiirakaksi?"Naudanlihan hinta noussut edelleen hurjasti
JauhelihaRuokaHuomenta SuomiSäilöntäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jauheliha
  • Eilen07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 28.8.11:34
    Ruoka

    Näin jauhelihakastikkeesta tulee parempaa

  • 20.8.09:23
    Ruoka

    Raju väite jauhelihapulasta: "Kauppa mieluummin myy ei-oota"

  • 18.8.10:36
    Ruoka

    Valmislihiksessä täytettä alle ruokalusikallinen: "Voiko tätä muka kutsua lihapiirakaksi?"