Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin kananmunat kannattaisi oikeasti keittää

Munan keittäminen on taitolaji.
Munan keittäminen on taitolaji. Shutterstock
Julkaistu 10.11.2016 07:42

MTV LIFESTYLE

Keitettyjen kananmunien valmistamisessa on kaksi ikävää pikkupiirrettä: harmaa rinkula, joka ilmestyy vääjäämättä keltuaisen ympärille, sekä kuori, joka ei ota irrotakseen. 

Näin vältät kummankin ongelman:

Aseta ensin kylmät munat kattilaan ja valuta niiden päälle kylmää vettä sen verran, että munat peittyvät noin senttimetrin matkalta. Laita tämän jälkeen kattila kuumalle liedelle. 

Heti kun vesi kiehuu ota liesi pois päältä, aseta kansi kattilan päälle ja poista kattila liedeltä. Hauduta munia kunnes ne ovat valmiit: keskikokoinen muna on valmis 9 minuutin kuluttua, suuri 12–15 minuutin kuluttua. Näin keltuainen pysyy keltaisena, eikä harmaasta rinkulasta ole tietoakaan. 

Kun munat ovat valmiit, upota ne hetkeksi jääkylmään veteen. Kun munat ovat huoneenlämpöisiä, ne ovat valmiit kuorittaviksi. 

Naputtele munan kuori tasoa vasten rikki ja upota se tämän jälkeen kädenlämpöiseen veteen. Kuori muna veden alla, jolloin kuori irtoaa huomattavasti helpommin. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lähde: The Daily Meal

Lisää aiheesta:

Unohda keittäminen! Vaivaton tapa valmistaa ”keitettyjä” kananmunia – tätä huikeaa niksiä on pakko kokeillaEthän kypsennä kiehuvassa vedessä? Vältä yleiset munamokat – näin keität täydellisiä kananmunia joka kertaEi näin! Asiat, joita ei koskaan kannata tehdä kananmunilleNäin keität täydelliset kananmunat joka kerta: Ei kannatakaan valmistaa kiehuvassa vedessäKananmunia keittämässä? Näin saat täydellisen lopputuloksen kerta toisensa peräänUudenlainen tapa kypsentää kananmuna – tällä tyylillä kuori ei halkeile!
KananmunaRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 15.01.202117:03
    Salmonella

    Huomio! S-ryhmän, K-ryhmän ja Kieku oy:n kananmunia vedetään myynnistä salmonellariskin takia

  • 12.07.202014:04
    Ruoka

    Huippusuosittua aamupalareseptiä on testattava! Vain neljä ainesosaa – hittipaahtoleivät valmistuvat muutamassa minuutissa

  • 07.05.202017:30
    Ruoka

    Edullinen ja helppo ruoka, joka kannattaa välittömästi ottaa arkiruokalistalle: Kari Aihisen "the ylivoimainen" resepti

  • 28.12.201909:01
    Ruoka

    Kristen testasi mullistavan munakikan: "Tapani valmistaa kananmunia ei ole enää entisellään"

  • 10.12.201909:47
    Ruoka

    Ella testasi 42 erilaista tapaa kananmunan paistamiseen – yhdellä kikalla ylivoimaisesti paras maku: "Kertakaikkisen täydellistä"