1:04

Näin helposti teet kuuluisaa Big Mac -kastiketta kotona – jopa parempaa kuin McDonald'sissa?

Videolla näyetään, kuinka McDonald'sin mainoskuvat oikein syntyvät.

Kaapistasi saattaa tälläkin hetkellä löytyä raaka-aineet maailman kuuluisimman hampurilaiskastikkeen valmistukseen. 

McDonald’sin Big Mac -kastike kuuluu maailman himoituimpien kastikkeiden joukkoon. Vuosien varrella kastikkeen reseptistä on liikkunut erilaisia tietoja, ja moni taho on pyrkinyt kopioimaan kuuluisaa kastiketta vaihtelevin tuloksin.

Nyt ruokasivusto The Kitch on luonut kastikkeesta oman versionsa, jota se kutsuu vaatimattomasti nimellä ”parempi kuin McDonald’sin Big Mac -kastike”.

Sivuston mukaan kastike on rakenteeltaan kermaista ja maultaan aavistuksen makeaa, mikä tasapainottaa täydellisesti lihaisan hampurilaisen makua. Toisin kuin moni luulee, kastike ei saa punertavaa väriään ketsupista, vaan ripauksesta paprikajauhetta.

Kaiken kaikkiaan tämä kuuluisa kastike koostuu raaka-aineista, jotka todennäköisesti löytyvät jo valmiiksi kaapistasi. Mikään ei siis estä sinua valmistamasta omaa Big Mac -ateriaa vaikka jo tänään.

Parempi kuin McDonald’sin Big Mac -kastike  

1 ¾ dl majoneesia
1 rkl keltaista sinappia
2 rkl makeaa kurkkurelissiä
2 rkl sokeria
½ tl valkoviinietikkaa
½ tl paprikajauhetta
¼ tl valkosipulijauhetta
¼ tl sipulijauhetta

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Kastike säilyy ilmatiiviissä astiassa noin viikon.

Lähde: TheKitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja