Näin helposti teet kuuluisaa Big Mac -kastiketta kotona – jopa parempaa kuin McDonald'sissa?

big mac hampurilainen
Shutterstock

Kaapistasi saattaa tälläkin hetkellä löytyä raaka-aineet maailman kuuluisimman hampurilaiskastikkeen valmistukseen. 

McDonald’sin Big Mac -kastike kuuluu maailman himoituimpien kastikkeiden joukkoon. Vuosien varrella kastikkeen reseptistä on liikkunut erilaisia tietoja, ja moni taho on pyrkinyt kopioimaan kuuluisaa kastiketta vaihtelevin tuloksin.

Nyt ruokasivusto The Kitch on luonut kastikkeesta oman versionsa, jota se kutsuu vaatimattomasti nimellä ”parempi kuin McDonald’sin Big Mac -kastike”.

Sivuston mukaan kastike on rakenteeltaan kermaista ja maultaan aavistuksen makeaa, mikä tasapainottaa täydellisesti lihaisan hampurilaisen makua. Toisin kuin moni luulee, kastike ei saa punertavaa väriään ketsupista, vaan ripauksesta paprikajauhetta.

Kaiken kaikkiaan tämä kuuluisa kastike koostuu raaka-aineista, jotka todennäköisesti löytyvät jo valmiiksi kaapistasi. Mikään ei siis estä sinua valmistamasta omaa Big Mac -ateriaa vaikka jo tänään.

Parempi kuin McDonald’sin Big Mac -kastike  

1 ¾ dl majoneesia
1 rkl keltaista sinappia
2 rkl makeaa kurkkurelissiä
2 rkl sokeria
½ tl valkoviinietikkaa
½ tl paprikajauhetta
¼ tl valkosipulijauhetta
¼ tl sipulijauhetta

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Kastike säilyy ilmatiiviissä astiassa noin viikon.

Lähde: TheKitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!