Hans Välimäki kertoi parhaat parsareseptinsä ja neuvoi, kuinka parsat on kaikkein helpoin kuoria kypsentämistä varten. Kokeile vaikkapa parsan kypsentämistä pannulla!
Parsakausi on parhaillaan käynnissä ja Makuja.fi kysyi sen kunniaksi huippukokki Hans Välimäeltä vinkit siihen, kuinka parsat kannattaa kypsentää.
Kuori parsat huolellisesti
Ennen parsojen kypsentämistä on huippukokin mukaan tärkeää kuoria ne huolellisesti. Huippukokilla on omat niksinsä siihen, kuinka voi taata sen, ettei parsan nuppu mene kuorimisen myötä hukkaan – tai kuiva kantapala eksy parsojen joukkoon.
– Teen aina nupun alle sellaisen merkin, eli leikkaan veitsellä viillon parsan ympäri, mihin asti kuorin sitä, Välimäki kertoo.
Myös parsan kannan poistaminen on tärkeää, sillä se on usein rakenteeltaan muuta parsaa kovempaa ja puisempaa. Oikean leikkuukohdan hahmottamisessa voi käyttää apuna omia kynsiään.
– Parsan kannasta kokeilen kynnellä siihen asti, kunnes parsa antaa myöten, ja kynsi menee sen varresta läpi. Siitä kohtaa leikkaan kannan pois. Joskus joudun leikkaamaan kannasta pois kolmekin senttiä, mutta se kannattaa ottaa pois, koska se on ihan selluloosaa, huippukokki vinkkaa.
Välimäellä on kaksi luottoreseptiä, joiden mukaan hän itse valmistaa parsaa. Huippukokin suosikki on kuitenkin pannulla kypsennetty parsa. Kokeile sinäkin!
Parsaa pannulla à la Hans Välimäki
parsaa
vettä
salottisipulia
oliiviöljyä
timjamia
voita

