Myyty jo yli 200 000 annosta – ylistetty helsinkiläinen kebabravintola tuo kauppoihin odotetut tuotteet: "Maku ja rakenne jo niin kohdillaan, että hienosäätämisen voi lopettaa"

Döner Harju vege 1
Döner Harju lanseeraa kasvistuotesarjan. MTV

Helsingin Kalliosta ponnistava Harjun konserni lanseeraa maku edellä kehitetyn Döner Harjun kasvistuoteperheen.

Döner Harjun pääasiassa vegaaniset tuotteet tulevat myyntiin sekä ravintoloihin että kuluttajille. Tuoteperheeseen kuuluu neljä erilaista makkaraa, herkkutattileike sekä kebablastuja. Makkarat valmistetaan herneproteiinista ja kebablastut vehnäproteiinista. 

Döner Harjun perustajilla Reima Mäenpäällä ja Jari Lönnbergillä on takanaan pitkä ura kokkeina ja keittiömestareina Helsingin fine dining -ravintoloissa. Harjun makkaratehtaan he perustivat vuonna 2012. Tuotteet alkoivat niittää mainetta nopeasti ja moni kyseli jo tuolloin kasvisversioiden perään. Vuonna 2013 lanseerattua vege-döneriä on myyty jo yli 200 000 annosta.

Vuonna 2013 yrittäjät avasivat Döner Harju -ravintolan, jossa tarjolla oli Suomen ensimmäinen vartaasta leikattava kasviskebab. Ensimmäisenä vuonna kasvisruoan osuus myynnistä oli noin 10 prosenttia ja tänä vuonna jo noin kolmannes. Kasvisruoan kysynnän jatkuva kasvu motivoi kehittämään myös uusia tuotteita. Kasvispohjaisten ruokien kehitteleminen on ollut haastavaa kokeneille kokeillekin.

– Olemme tehneet testejä Döner Harjun keittiössä sellaisella hartaudella, että keittiömestarimmekin ehti jo tuskastua kiihtyneeseen touhottamiseemme. Nyt maku ja rakenne ovat jo niin kohdillaan, että silmittömän hienosäätämisen voi lopettaa, Jari Lönnberg intoilee. 

"Kun prosessi käynnistyi, makkaralla ja kakkaralla ei juuri ollut eroa"

Döner Harjun missiona on, että jos ihmiskunta on kyennyt matkaamaan avaruuteen, sen täytyy pystyä tekemään myös maistuvaa kasvisruokaa. Uusi tuoteperhe onkin tarkoitettu aivan kaikille, ruokavaliosta riippumatta. Tuotteita on saatavilla maanlaajuisesti SOK:n kaupoista ja toistaiseksi valituissa pääkaupunkiseudun K-kaupoissa. Myös Döner Harjun ravintoloista on saatavilla tuotteita. 

– Haluamme luoda makuja ilman kompromisseja ja tuoda oivallisen makuiset kasvispohjaiset tuotteet kaikkien saataville. Kun prosessi käynnistyi, makkaralla ja kakkaralla ei juuri ollut eroa. Nyt on. 

Harjun konserniin kuuluu Harjun Makkaratehdas, Döner Harju Flemari, Döner Harju City, Döner Harju Vege, Ravintola Werner ja Kahvila-ravintola Palema.

Alla olevalla videolla kirjailija Juha Itkonen jakaa kebabmuistojaan Makumuistoja-ohjelmassa. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja