Keittiömestari Henri Alén twiittasi viikko sitten suositulla Twitter-tilillään mielestänsä parhaan tomaattikastikkeen ohjeen. Aihe sinänsä kuulosti tylsältä, mutta olennaiseksi osaksi nousi nimenomaan Mutti-tomaattimurska, jota chef Alén sanoi parhaaksi markettikamaksi. Totta. Yleisö kohahti. Kuvittelin sen olevan yleisempi tieto. Myynti kohosi S-ryhmän kaupoissa hulppeat 138 %. Kokki itse vähätteli vaikutusvaltaansa ja veikkasi 40 %. Tämä oli huikea saavutus Twitterin kautta, joka on kuitenkin vielä Suomessa marginaalisessa asemassa. Koko sosiaalinen media tulvi kuvia tyhjistä Mutti-hyllyistä. Lisää aiheesta Makuja-sivuilla.
Luin Alénin reseptin ja olen varma, että sillä tulee hyvä soosi. Olen tehnyt likimain samanlaista muutaman kerran lihapullakastikkeeksi. Joskus vaihdan punkun portviiniin. Ratsastan kuitenkin hiukan kohun varjolla ja haastan jokaisen testaamaan tätä omaani, usealta taholta vaikutteita saanutta ja sen myötä hioutunutta kastiketta. Käytän sitä pizzakastikkeena, mutta silloin tomaatti on aina paseerattua. Murskaversio toimii laajemmin ja halutessaan senkin voi soseuttaa pizzasoosiksi. Tai käyttää ottaa mehevämpänä versiona sellaisenaan. Suosittelen myös Muttin paseerattua tomaattia. Lisäksi omissa varastoissa on aina Muttin puolikkaita tölkkejä, jotka ovat loistavia pieneen tarpeeseen ilman tähteeksi jääviä jämiä. Huikea tuote on myös Muttin kirsikkatomaatit, jotka sopivat rouheampaan kastikkeeseen.
Alla kisailevat kastikereseptit. Kerro mielipiteesi kommenteissa! Maailman parhaat pizzataikinat ja erikoisuudetlöydät pizzaresepteistäni.
PS. Myös Sivumaku on Twitterissä. Ja ja .

