Munakoiso-saltimbocca kulttuuriamme rikastamaan

MTV Oy, All rights reserved

Matkailu on parhaita tapoja törmätä ideoihin ja tuoda niitä kotiin kulttuuriamme rikastamaan. Kuinka kammottava ruokakulttuurimme olisikaan ilman muiden kulttuurien vaikutusta! Nappasin Napolin lentokentältä mukaan Sale e pepe -lehden ja löysin pienen aarreaitan upeisiin makuihin. Niistä ensimmäisenä testasin fantastista ideaa saltimboccasta, jossa leike korvataan munakoisolla. Perinteinen saltimbocca on yksiä lempiruokiani, mutta tämä versio pisti todella hanttiin paremmuudessa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! 

Kirjoitan reseptin suurpiirteisesti, koska munakoisoja on eri kokoisia ja homma pohjautuu pitkälti helposti huomattavaan näppituntumaan.

Munakoiso-saltimbocca

munakoisoa

parmankinkkua

provolone-juustoa (mozzarellakin käy)

salviaa

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Siivuta munakoiso pitkittäin noin puolen sentin siivuiksi. Voitele kevyesti oliiviöljyllä ja mausta suolalla. Grillaa/paahda/paista munakoisosoirot melko pehmeiksi. Anna jäähtyä.

Jos haluat paksumpaa ”pihviä”, niin taita munakoisosoiro kahtia. Jos ohuempaa, niin puolita soiro poikittain. Laita salvianlehti joko taitetun munakoison sisään tai pinnalle. Siivuta juusto ohuiksi levyiksi ja asettele siivu munakoison päälle. Kääräise ohut parmankinkkusiivu munakoison ympäri ristiin ja rastiin, jotta saat siitä paketin. Aseta salvialehti päälle.

Kuumenna paistinpannu tai parila ja lorauta sille hiukan oliiviöljyä. Paista munakoisokääröjä, kunnes huomaat juuston sulavan sisällä ja parmankinkun ja salvianlehden rapeutuvan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja