Mummin helppo resepti: "Ihan paras kakku, joka vain paranee entisestään vanhetessaan!" – koska söit viimeksi?
Kuuluuko sinun joulukauteesi mehevän mausteinen taatelikakku? Legendaarinen kuivakakku on helppo valmistaa.
Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa loihdittiin torstaina jouluisia herkkuja. Taatelikakku on monille tuttu herkku joulumyyjäisistä ja lapsuuden joulupöydästä.
– Tämä taatelikakku tuoksuu ihanan karamelliselle jo pöydällä jäähtyessään. Ihan paras kakku, joka vain paranee entisestään vanhetessaan! Makujen aamun kokit Nanna Rintala ja Marcos Gois hehkuttavat.
Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa valmistettiin jouluisia leivonnaisia Nannan ja Marcoksen johdolla. Tämä taatelikakku tuoksuu ihanan karamelliselle jo pöydällä jäähtyessään. Ihan paras kakku, joka vain paranee entisestään vanhetessaan!
Ainekset
- 10-12 annosta
- 200 g taateleita
- 2 dl vettä
- 200 g voita
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl kermaviiliä
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 vaniljatanko
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto, taateliseos ja halkaistun vaniljatangon sisus varovasti sekoittaen. Lisää joukkoon kermaviili.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 1 tunti. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin kumoat sen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria