Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mullistava löytö tekee kahvista entistä parempaa

Shutterstock
Julkaistu 20.06.2016 09:00

MTV LIFESTYLE

Asiantuntijat ovat jo pitkään toitottaneet, ettei kahvipapuja saa missään nimessä pakastaa. Näkemys saa kuitenkin haastajan uudesta tutkimuksesta.

Tuoreen, Bathin yliopiston tutkimuksen mukaan kahvipapujen pakastaminen parantaa kahvin makua. Tutkimuksessa selvisi, että kylmät pavut jauhautuvat tasaisemmin ja pienemmiksi partikkeleiksi, jolloin tuloksena on aromaattisempi kahvi.

Tutkijat testasivat eri kylmyysasteisia papuja aloittamalla huoneenlämpöisistä ja päätyen aina -160 asteeseen asti. Mitä kylmempiä pavut olivat, sen paremmin ne jauhautuivat ja sitä parempi kahvikupillinen lopussa odotti.

Tutkimuksen löydökset ovat mullistavia ja tulosten uskotaan vaikuttavan koko kahviteollisuuteen.  

Lähde: Huffington Post

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Tutkijoiden yllätysväite: Kaikki ovatkin aina valmistaneet kahvia väärin – vaikuttaa makuunEikö vatsasi kestä kahvia? Ei hätää, sillä jo pelkkä kahvipaketin näkeminen voi saada sinut hereilleTutkijat kehittelivät kahvittoman kahvin – ja se tekee hyvää niin sinulle kuin ympäristölleMaistuuko suklaa tulevaisuudessa samalta? Tutkijat huomasivat yllättävän ilmiönMitä ihmettä? Tee kannattaakin lämmittää mikrossaKahviin ei kannatakaan lisätä maitoa – vaikuttaa yllättävällä tavalla
KahviJuomatKahvijuomatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kahvi
  • 27.8.07:46
    Huomenta Suomi

    Säilytätkö avattua kahvipakettia yli viikon? Toimi näin

  • 26.8.07:45
    Tutkimustulokset

    Nyt selvisi paras aika juoda kahvia

  • 25.8.07:43
    Juomat

    Suodatinpussit loppu – voiko ne korvata talouspaperilla?

  • 26.6.06:28
    Sydänterveys

    Kahvikupponen voi pidentää elinikää – kaksi ainesosaa kuitenkin kumoaa hyödyt

  • 23.6.09:07
    Somehitit

    Piiastiinan neronleimaus: Tällainen on Möccimaster