Muistutus vanhemmille: Puistolounas ei välttämättä riitä lapselle

shutterstock_96216566
Shutterstock

Syvä lautanen, lusikka ja muki – tällaisen ohjeistuksen mukaan monen pienen kesälomaa viettävän koululaisen reppu pakataan arkipäivisin. Kesäisin, kun vanhemmat ovat töissä, monessa leikkipuistossa tarjoillaan ilmaista lounasta lapsille.

Tietyissä suomalaiskaupungeissa lapsille ja koululaisille tarjotaan ilmainen lounas, jonka lapset syövät leikkipuistossa leikin ohessa. Marttojen kehittämispäällikkö Kaisa Härmälä huomauttaa, että tällaiset puistolounaat ovat usein niin kevyitä, että pienille koululaisille tulisi varata työpäivän ajaksi myös muuta syötävää.

TIESITKÖ? Lapsille ilmainen puistolounas on usein keitto, puuro tai pataruoka, jota voi annostella kauhalla.

On hyvä pitää mielessä, että puistolounas ei ole usein yhtä täyttävä kokonaisuus, kuin koulussa tarjoiltu lounas. Tästä syystä Härmälä vinkkaakin varautumaan kesälomaa viettävien lasten nälkään jo etukäteen.

– Ei yksi keittolautasellinen riitä koko päiväksi, Härmälä toteaa.

Monelle perheelle korvaamattomana apuna toimivaa puistolounasta voikin täydentää kotona jo etukäteen. Esimerkiksi voileivät ovat sopiva lisä kevyelle keittolounaalle – etenkin, jos lapsi liikkuu aktiivisesti koko päivän.

– Sinne kannattaa ottaa jotkut leivät mukaan, koska keitto on aika kevyttä. Vähän siihen jotain lisäksi, Härmälä vinkkaa.

Katso videolta, kuinka lapset herkuttelivat fine dining -ravintolassa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja