Muisto isovanhemmista: Mies löysi autotallistaan 100 vuotta vanhan hääkakun

hääkakku
Hääkakku ei säily syömäkelpoisena sataa vuotta. Tämän havaitsi eräs amerikkalaismies löytäessään isovanhempiensa hääkakun autotallistaan. Kuvituskuva. Shutterstock

Jotkut hääparit säilyttävät palan hääkakustaan ensimmäiseen hääpäiväänsä asti, toiset säästävät sen ainiaan.

Joillain hääpareilla on tapansa säilöä hääkakun ylin kerros ensimmäisenä hääpäivänä syötäväksi. Toki se saattaa maistua jonkin verran mauttomammalta pakastimessa vuoden oltuaan, mutta perinteet ovat perinteitä.

Ronald Warningerin isovanhemmat tekivät juuri niin mentyään naimisiin maaliskuun 17. päivänä vuonna 1915. Valitettavasti pariskunta ei koskaan päässyt maistamaan hääkakkuaan toista kertaa.

Warninger löysi hääkakun ylimmän kerroksen autotallistaan tänä vuonna, kun isovanhempien häistä oli ehtinyt kulua jo sata vuotta.

Kakku kulkenut suvussa

Harvey Warninger kuoli vuonna 1944, ja hänen vaimonsa, Inez, antoi kakun Ronaldin vanhemmille vuoden 1960 tietämillä, koska "heillä oli parempi pakastin", Robert Warninger muistelee Buzzfeedille. Warninger kertoo muistavansa, ettei hänellä ollut lupaa koskea kakkuun teininä.

Warninger vei kakun lopulta omaan kotiinsa 2000-luvun alussa, mutta siihen mennessä kakku oli jo kivettynyt. Hän tiesi, että kakku oli tärkeä, mutta unohti lopulta, mihin laittoi sen. Järjestellessään autotalliaan marraskuussa tänä vuonna hän tuli löytäneeksi antiikkisen kakun hyllyltä, täydellisen säilyneenä hattulaatikon sisältä.

Kakku ei ole enää syömäkelpoinen, mutta satavuotiaaksi kakuksi se on erittäin hyvässä kunnossa. Sen kerrokset ovat tosin tuhoutuneet, mutta kivikova, posliinimainen kuorrute on edelleen täydellisessä kunnossa – lukuunottamatta muutamia halkeamia.

Muistikirjassa koskettava viesti

Warningerin isoäidin muistikirja löytyi myös hattulaatikosta. Uskomatonta kyllä, muistikirjassa oli myös viesti ystävältä koskien nimenomaista hääkakkua. Viesti oli kirjoitettu 10 vuotta ennen kuin Inez ja Harvey Warninger menivät naimisiin.

Viestissä luki:

"Rakas Inez,

Muista minua, kun olen kaukana ja vain puoliksi hereillä.
Muista minua hääpäivänäsi ja lähetä minulle pala kakkua."

Mutta miksi Inez ja Harvey eivät koskaan syöneet hääkakkuaan? Warninger uskoo, että he olivat yksinkertaisesti liian kiireisiä, ja unohtivat asian.

Satavuotias kakku on nyt Robertin Jenny-tyttären huomassa odottamassa seuraavaa sukupolvea.

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja