Muistatko vielä Kyöpelivuori-pääsiäismunat? Tämän vuoksi niitä ei enää saa kaupasta

Kyöpelivuori suklaamuna
Cloetta

Kyöpelivuori on erityisesti monelle 1980- sekä 1990-luvun lapselle tuttu ja rakas pääsiäismuna. Virpoessa juuri tätä suklaamunaa saattoi pitää jättipottina: olihan se kooltaan huomattavasti muita pääsiäismunia isompi.

Kyöpelivuori-munia ei kuitenkaan ole näkynyt suomalaiskauppojen hyllyillä enää muutamaan vuoteen. Alun perin Leafin ja sittemmin Cloettan valmistamat pääsiäismunat katosivat pääsiäistuotevalikoimista tarkemmin ottaen jo viisi vuotta sitten.

Mitä suosikkimunille oikein tapahtui? 

– Päätökseen vaikutti se, että meillä oli haasteita pääsiäismunien laadun kanssa: isot munat hajosivat helposti kuljetuksessa ja saimme myös runsaasti palautetta ”vääränlaisista” yllätysleluista, Cloettan viestintäpäällikkö Marja Piironen kertoo.

Piirosen mukaan makeisyritys ei ole juurikaan saanut palautetta kuluttajilta, jotka toivoisivat Kyöpelivuori-munia takaisin kauppoihin.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.