Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen uunituoreessa Muna-kirjassa esitellään myös rakastetun ja vihatun kanaviillokin resepti.
– Kanaviillokki on monelle se kouluaikojen limainen kauhistus, joka tarjottiin mauttoman riisin kera. Tämä ohje painii eri sarjassa, Muna-kirjailija Sanna Mansikkamäki lupaa.
Mansikkamäen Muna-kirjassa kanaviillokki on valmistettu hieman perinteitä rikkovalla tavalla. Kana valmistetaan ranskalaisittain keittämällä kokonaisena ja sen liha tarjoillaan keitinliemestä munankeltuaisella suurustamalla valmistetussa kastikkeessa.
– Unohda jauhoilla suurustaminen, keltuaisella suurustaessa kastikkeesta tulee runsaan ja täyteläisen makuinen.
Kanaviillokki
1 kokonainen kana
Vettä niin paljon, että kana peittyy
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
pala palsternakkaa
pala juuriselleriä
2 laakerinlehteä
4 valkopippuria
1 rkl suolaa
Kastike:
8 dl keitinlientä
2 dl kuohukermaa
6 keltuaista
1. Huuhtele kana ja nosta se kattilaan tai pataan. Lisää vettä niin paljon, että kana peittyy melkein kokonaan, reilu pari litraa ainakin.

