Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Muistatko vielä ”kouluaikojen limaisen kauhistuksen”? Nyt tämä ruoka on pelastettu – painii aivan eri sarjassa

Kanaviillokkista voi saada kotioloissa valmistettua TODELLA hyvää! Kuva: Kariniemen.
Kanaviillokkista voi saada kotioloissa valmistettua TODELLA hyvää! Kuva: Kariniemen.
Julkaistu 08.04.2017 14:01
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen uunituoreessa Muna-kirjassa esitellään myös rakastetun ja vihatun kanaviillokin resepti.

– Kanaviillokki on monelle se kouluaikojen limainen kauhistus, joka tarjottiin mauttoman riisin kera. Tämä ohje painii eri sarjassa, Muna-kirjailija Sanna Mansikkamäki lupaa.

Mansikkamäen Muna-kirjassa kanaviillokki on valmistettu hieman perinteitä rikkovalla tavalla. Kana valmistetaan ranskalaisittain keittämällä kokonaisena ja sen liha tarjoillaan keitinliemestä munankeltuaisella suurustamalla valmistetussa kastikkeessa.

– Unohda jauhoilla suurustaminen, keltuaisella suurustaessa kastikkeesta tulee runsaan ja täyteläisen makuinen.

Kanaviillokki

1 kokonainen kana
Vettä niin paljon, että kana peittyy
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
pala palsternakkaa
pala juuriselleriä
2 laakerinlehteä
4 valkopippuria
1 rkl suolaa

Kastike:

8 dl keitinlientä
2 dl kuohukermaa
6 keltuaista

1. Huuhtele kana ja nosta se kattilaan tai pataan. Lisää vettä niin paljon, että kana peittyy melkein kokonaan, reilu pari litraa ainakin.

2. Lohko joukkoon sipulit (voit käyttää ne kuorineen), juurekset sekä lisää mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä pari kolme tuntia. Kuori pinnalta vaahtoa pois lusikalla.

3. Nosta kana liemestä ja anna jäähtyä sen verran, että voit käsitellä sitä. Siivilöi liemi talteen.

4. Valmista lisukkeet tässä kohdassa. Keitä riisi tai perunat valmiiksi.

5. Poista kanasta nahka ja luut. Revi murea liha käsin sopiviksi suikaleiksi. Käytä lihat kastikkeeseen.

6. Kuumenna 8dl lientä paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita kermaan keltuaiset. Ota kuumaa lientä noin 1 dl erilliseen astiaan. Lisäile sitä pikkuhiljaa pieniä määriä eli noin 1 rkl kerrallaan muna-kermaseokseen. Vatkaa koko ajan. Tämä esilämmittää suurusteen. Kaada suuruste ohuena nauhana kuuman liemen joukkoon kattilaan ja sekoita koko ajan. Pidä kastikekattila miedolla lämmöllä koko ajan. Sitä ei saa keittää, sillä se juoksettuu helposti. Sekoittele kastiketta, kunnes se paksuuntuu eli noin 15 minuuttia riippuen vähän levyn lämpötilasta. Lisää kastikkeeseen revityt lihat juuri ennen tarjoilua. Tarjoile riisin tai perunoiden kanssa.

Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)

***

0:31Herkullinen kanawokki

Lisää aiheesta:

Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!Syntisen juustoinen pastavuoka ratkaisee arkiruokaongelmasi – tästä riittää useammalle päivälle!"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleItkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruokaNäin kanaviillokki kuuluisi oikeasti valmistaa – poikkeaa aiemmin maistamastasi”Maailman paras liha-makaronilaatikko”: Ei kannatakaan valmistaa maitoon – syy tähän on yksinkertainen
KanaruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kanaruoka
  • 01.12.201918:01
    Sivumaku

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 17.07.201913:06
    Ruoanlaitto

    Vain 3 ainesosaa ja saat syntisen hyvää broileria – valmistuu vaivatta alle puolessa tunnissa

  • 12.07.201917:02
    Makuja

    Syntisen hyvä kanaresepti kruunaa alkavan viikonlopun – toimii niin pannulta kuin kattilasta

  • 19.05.201914:07
    Broileri

    Kari Aihisen vinkkaama helppo kanaresepti, jota kaikki rakastavat: Varma luottoresepti!

  • 21.04.201918:02
    Liha

    Kuusi yleistä, mutta täysin väärää uskomusta broilerista – luulitko sinäkin näitä todeksi?