Mainos

Muistatko sinä vielä Maija-toffeen? Fazer paljastaa, voisiko monien kaipaama retrohitti vielä palata kauppoihin

Muistatko Maija-toffeen? Moni nostalgiannälkäinen kaipaa muun muassa nimillä "Karamilka" ja "Milka" tunnettua retroherkkua takaisin.

Nyt on nostalgiaa! Yllä olevalla videolla esitellään Suvin upea kokoelma: hän on kerännyt vanhoja karkkipakkauksia jo kymmenisen vuotta, ja vanhimmat tuotteet ovat 1960-luvulta.

Moni 1960–1980-luvun lapsi muistaa vieläkin Maija-toffeen, vaikka kaupoissa kyseistä herkkua ei ole näkynyt enää vuosikymmeniin. Miksi?

Kysyimme Fazerilta, miltä Maija-toffee maistui, ja voisiko se vielä palata kauppoihin.

Miltä Maija maistui?

Maija-toffeen valmistus alkoi vuonna 1926. Rakkaalla tuotteella ehti vuosien varrella monta eri nimeä: se tunnettiin nimillä Karamilka, Milka, Maikki ja Maija. Vuonna 1985 nimi oli monille tuttu Maija-toffee.

– Maijan resepti ja valmistusmenetelmä muuttuivat vuosikymmenien myötä. Alkujaan tuote oli fudge-tyyppinen ja viimevaiheessa pehmeä, toffeemainen. Maultaan Maija oli vaalea, maitomainen toffee, Liisa Eerola Fazerin viestinnästä kuvailee.

Tuotantolaitteisto saavutti eläkeiän

Maija-toffee löytyi kuvastoissa vielä vuonna 1988, mutta 1980-luvun vaihtuessa ysäriksi se katosi kaupoista. Tuotanto loppui kysynnän hiipuessa; sen lisäksi toffeen valmistamiseen käytetty tuotantolaitteisto saavutti eläkeiän. 

Maija ei siis voisi palata kauppoihin ainakaan aivan heti. Mutta miksi niin moni haaveilee edelleen yli 30 vuoden takaisesta lapsuusherkusta?

– Maija on jäänyt kuluttajien mieleen varmaankin perinteisen, montaa miellyttävän makunsa ja mieleenpainuvan nimen ja pakkauksen ansiosta, Eerola uskoo.

Muistatko? Tältä Maija-toffee näytti:


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja