Muistatko sinä vielä Maija-toffeen? Fazer paljastaa, voisiko monien kaipaama retrohitti vielä palata kauppoihin

Huikea kokoelma! Suvi on kerännyt vanhoja karkkipakkauksia jo kymmenisen vuotta 1:32 Huikea kokoelma! Suvi on kerännyt vanhoja karkkipakkauksia jo kymmenisen vuotta

Muistatko Maija-toffeen? Moni nostalgiannälkäinen kaipaa muun muassa nimillä "Karamilka" ja "Milka" tunnettua retroherkkua takaisin.

Nyt on nostalgiaa! Yllä olevalla videolla esitellään Suvin upea kokoelma: hän on kerännyt vanhoja karkkipakkauksia jo kymmenisen vuotta, ja vanhimmat tuotteet ovat 1960-luvulta.

Moni 1960–1980-luvun lapsi muistaa vieläkin Maija-toffeen, vaikka kaupoissa kyseistä herkkua ei ole näkynyt enää vuosikymmeniin. Miksi?

Kysyimme Fazerilta, miltä Maija-toffee maistui, ja voisiko se vielä palata kauppoihin.

Miltä Maija maistui?

Maija-toffeen valmistus alkoi vuonna 1926. Rakkaalla tuotteella ehti vuosien varrella monta eri nimeä: se tunnettiin nimillä Karamilka, Milka, Maikki ja Maija. Vuonna 1985 nimi oli monille tuttu Maija-toffee.

– Maijan resepti ja valmistusmenetelmä muuttuivat vuosikymmenien myötä. Alkujaan tuote oli fudge-tyyppinen ja viimevaiheessa pehmeä, toffeemainen. Maultaan Maija oli vaalea, maitomainen toffee, Liisa Eerola Fazerin viestinnästä kuvailee.

Tuotantolaitteisto saavutti eläkeiän

Maija-toffee löytyi kuvastoissa vielä vuonna 1988, mutta 1980-luvun vaihtuessa ysäriksi se katosi kaupoista. Tuotanto loppui kysynnän hiipuessa; sen lisäksi toffeen valmistamiseen käytetty tuotantolaitteisto saavutti eläkeiän. 

Maija ei siis voisi palata kauppoihin ainakaan aivan heti. Mutta miksi niin moni haaveilee edelleen yli 30 vuoden takaisesta lapsuusherkusta?

– Maija on jäänyt kuluttajien mieleen varmaankin perinteisen, montaa miellyttävän makunsa ja mieleenpainuvan nimen ja pakkauksen ansiosta, Eerola uskoo.

Muistatko? Tältä Maija-toffee näytti:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!