Muista nämä asiat kuohuviinin ja samppanjan maistelussa: Löytyykö kotoasi oikeanlainen lasi? Perinteinen ei ehkä olekaan paras!

samppanja 2
Shutterstock

Tiedätkö, miten samppanjaa maistellaan? Katso videolta viiniasiantuntija Niko Mattilan ohjeet oikeaoppiseen maisteluun!

Samppanjaa voi maistella Eckerö Linen viiniasiantuntija Niko Mattilan mukaan monella eri tavalla riippuen paljon tilaisuudesta. Maistelussa on monta asiaa, joihin on hyvä kiinnittää huomiota, kuten esimerkiksi lasit.

Markkinoille on tullut perinteisten samppanjalasien eli niin kutsuttujen huilulasien lisäksi myös leveämpiä samppanjalaseja, jotka sopivat maisteluun miehen mukaan jopa paremmin.

– Mikä huilulasissa on huono maistamisen kannalta, on se, että tuoksut ja aromit eivät tule kunnolla esiin. Jos erikoisia samppanjalaseja ei raaski ostaa erikseen, myös punaviinilasi toimii hyvin, Mattila kertoo.

Punaviinilasissa eivät kuitenkaan samppanjan kauniit kuplat pääse oikeuksiinsa, Mattila muistuttaa. Kuplat voivat kertoa paljon samppanjan laadusta.

Kun lasit ovat kunnossa, miten samppanjaa sitten maistellaan? Katso yllä olevalta videolta helpot vinkit!

Joko hallitset nämä? Näin kupliva juhlajuoma kaadetaan lasiin oikein ja näin lasia pidellään kädessä. Katso ohjeet alla olevilta videoilta!


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja