MTV:n Makuja.fi-ruokasivuston makutestissä vertailtiin sokkona kuplavesiä.
Erottaako kotitekoisen, hiilihapotuslaitteella valmistetun kuplaveden kaupan valmiista kivennäisvedestä? MTV:n makuraati testasi sokkona kolme eri juomaa ja arvioi, mikä niistä oli maultaan paras.
Makutestissä oli mukana Sodastreamilla valmistettu kuplavesi vahvimmalla hiilihapotusasteella, Hartwallin Vichy sekä S-ryhmän Kotimaista-tuotemerkin hiilihapollinen lähdevesi.
Mitä eroa on vichylla ja kivennäisvedellä?
Kivennäisvesillä tarkoitetaan vesiä, joihin on lisätty kivennäisaineita ja mahdollisesti myös makuaromeita. Vichy-vedet erottaa kivennäisvesistä siitä, että niissä on myös suolaa
Vichy sopii vahvempaan makuun
Sekä Sodastreamilla tehtyä kuplavetta että S-ryhmän Kotimaista-tuotemerkin hiilihapollista lähdevettä epäiltiin testaajien toimesta itse tehdyksi kuplavedeksi. Kukaan ei sen sijaan veikannut perinteisetä Hartwallin Vichya kotitekoiseksi.
Vichya ei suotta markkinoida "Suomen vahvin vesi" -mainoslauseella. MTV:n makuraadin mielestä juoman mausta tuli jopa hiukan negatiivisia mielleyhtymiä.
– Maistuu laimennetulta vatsalääkkeeltä, testiryhmän miespuolinen edustaja kommentoi.
– Tässä on kyllä hieman Samarinia muistuttava maku, toinen testaajista arvioi.
