MTV testasi alkoholittomat glögiuutuudet – eksoottiset maut jakoivat mielipiteet: ”Kuin lämmintä Jaffaa”

2:25 Alkoholittomia uutuusglögejä testissä

MTV Uutisten toimituksessa maisteltiin vuoden alkoholittomia uutuusglögejä. Selkeästi tämän vuoden trendinä oli suomalaisten marjojen käyttö.

Makuasioista on luonnollisesti turha kiistellä ja testattavat glögitkin jakoivat jonkin verran makuraadin mielipiteitä. Perinteisten glögimakujen rinnalle oltiin tuotu niin perisuomalaisia, kuin eksoottisempiakin makuja. Mikään glögi ei erottunut selkeänä voittajana, vaan kaikista glögeistä löydettiin jotain hyvää ja mielenkiintoista. Lue alta raatilaisten arviot tämän vuoden uutuuksista!

Blossa Glögg - musta viinimarja-tähtianis 2018

Blossan uutuuden pohjana on alkoholiton valkoviini, jota on maustettu mustaherukalla, tähtianiksella sekä Blossan omalla maustesekoituksella. Maun lupaillaan olevan monitahoinen ja siitä pitäisi maistaa hitunen neilikkaa, sekä tähtianiksen lakritsaisuutta.

Juoma maistui lähes kaikkien vastaajien mielestä kuitenkin enemmän marjamehulta, kuin glögiltä. Maussa havaittiin mustaviinimarjojen kirpeyttä, mutta muuten mausteisuus oli melko mietoa.

Raadin mielestä glögi ei ollut missään nimessä pahaa, mutta se ei myöskään merkittävästi erottunut edukseen. Itse pullo oli erittäin kaunis, joten se sopinee hyvin lahjaksi.

Alla muutamia kommentteja Blossan glögistä:

"Tuoksuu glögiltä, mutta maistuu kuitenkin ihan pelkältä mehulta. Ei mielestäni poikkea mitenkään perusglögeistä, mutta eihän tämä pahaa ole."

"Kivan kirpsakka. Aika marjamehumainen. Glögimäinen tuoksu sekoittuu mehunkeiton aromeihin. Tämä voisi sopia jonkun jälkiruoan, vaikka juustokakun kanssa nautittavaksi."

"Nätti pullo, joka sopii erinomaisesti lahjaksi. Sopii lämmittäjäksi pakkaspäivän ulkoiluretken jälkeen ja joulun odotukseen."

Hans Välimäen vuosikertaglögi 2018 – Mandariini-tyrni

Ensimmäinen Hans Välimäen tämän vuoden vuosikertaglögeistä, on yhdistelmä suomalaista tyrniä ja eksoottisempaa mandariinia. Pullo kertoo glögin olevan omintakeinen ja rohkea.

Raadin mielestä tämä juoma ei kuitenkaan maistunut juurikaan glögiltä. Mandariini-tyrni erottuu varmasti perinteisten glögien joukosta, mutta juomasta saattaa pitää enemmän, jos ei alun alkaenkaan oleta sen muistuttavan perinteistä glögiä.

Osa vastaajista koki maun hieman esanssiseksi ja laimeaksi, mutta toisaalta myös piristäväksi uutuudeksi. Myös tämän pullon etikettiä kehuttiin kauniiksi.

Alla muutamia kommentteja mandariini-tyrniglögistä:

"En ole koskaan juonut ”keltaista” glögiä, eli tämä on ensimmäinen kerta. Oudon makuista! Vähän kuin lämmintä Jaffaa tai lämmin C-vitamiiniporetabletti. Ei tämä pahaakaan ole, mutta ei maistu joululta."

"Kyllä tämän tunnistaa glögiksi mausteisuudesta, tyrnin maku on myös erottuva. Muuten ehkä vähän esanssinen maku. Ihan hyvä, piristävä uutuus. Jos tätä on tarjolla tavallisen glögin sijaan, en pettyisi, mutta en ehkä itse ostaisi kotiin."

"Tosi hyväähän tämä on juomana, mutta vähän lasten mehultahan tämä maistuu. Ei hirveän jouluisa fiilis tule kyllä. Kuvittelisin tämän mehuvalinnaksi brunssille, jouluglögiksi ei niinkään. Olisi ehkä kaivannut lisää mausteita."

Hans Välimäen vuosikertaglögi 2018 – Mustikka-laventeli

Hans Välimäen toinen vuosikertaglögi yhdistää suomalaisen mustikan ”ranskalaiseen maalaismaisemaan” eli laventeliin. Etiketin mukaan tätä ”taivaallista yhdistelmää” on höystetty hieman vaniljalla ja glögi toimiikin täydellisesti tummissa illoissa kesän kaipuuseen.

Raatilaisten mielestä juoma maistui jo selvästi enemmän perinteiseltä glögiltä: Tuoksu oli jouluisa ja makukin täyteläisempi. Tässäkin oltiin selvästi panostettu myös pullon ulkonäköön, joten sopii hyvin lahjaksi.

Maku ei ollut testaajien mielestä kuitenkaan mitenkään järisyttävän erikoinen erottuakseen muiden punaisten glögien joukosta.

Alla muutamia kommentteja mustikka-laventeliglögistä:

"Positiivinen yllättäjä, ihastuttaa taatusti myös perinteisen glögin ystäviä. Tuoksussa ihanaa mausteisuutta ja maussa pehmeyttä ja vaniljamaisuutta. Aavistuksen liian makea, jos juomaa haluaa nauttia enemmän kuin lasillisen. Astetta parempi glögi, jota kehtaa tarjoilla hienommissakin juhlissa."

"Tuoksuu jouluiselta ja maistuukin ihan glögiltä. Juurikaan mitään eroa markettiglögiin en tästä kuitenkaan huomaa, joten tuskin tarttuisin glögihimoissa juuri tähän pulloon."

"Tämä oli kiva. Täyteläinen, tummanpunainen perusglögi jollaista nautiskelen mielelläni päivittäin marraskuun alusta helmikuun puoliväliin asti. Maussa ja muussakaan olemuksessa ei ollut mitään erikoista, mutta hyvä niin. Tässä asiassa perinteisellä ei voi mennä pieleen." 

Raikastamo Luomu Omena-limeglögi

Muista maistelluista glögeistä poiketen, Raikastamon glögi ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria. Glögi on pakattu pullon sijaan tölkkiin, eikä sen kylkeen ole muiden tapaan raapustettu lupauksia tulevasta makuelämyksestä.

Makuraati piti juoman mausteisuudesta – tämä glögi ei ole jäänyt maultaan ainakaan vaisuksi. Glögi oli melko hapanta, joten kirpeän ystävät varmasti pitävät tästä. Tölkki ei ole yhtä tyylikäs kuin kilpakumppaneiden pullot, mutta mukavan värikäs.

Jos glögin antoi seistä mukissa hetken, kaikki mausteet kasaantuivat kuitenkin pohjalle, jolloin viimeinen hörppy saattaa olla yllättävän kanelinen.

Alla muutamia kommentteja omena-limeglögistä:

"Hyvä, mausteinen tuoksu! Tässä on jo joulun makua, vaikka ei mielestäni ole yleensä juomani punaisen glögin veroista. Lienee tottumiskysymys? Jälkimaussa on jotakin aika hapanta. Näkisin itseni juomassa tätä rekiretken päätteeksi nuotiopaikalla."

"Tämä glögi ei sisällä lisättyä sokeria, mikä on positiivinen poikkeus sokeristen kilpakumppaneiden joukossa. Tuoksussa kaneli tulee vahvasti esiin, mikä tuo juomaan joulun tuntua. Aavistuksen karvas jälkimaku, mikä ei välttämättä ole lasten mieleen."

"Tämä oli aika tujun makuinen, kanelin kyllä maistaa! Tavallisiin glögeihin verrattuna todella mausteinen, jälkimaku jää pitkäksi aikaa suuhun. Muuten ihan hyvä, mutta miinusta kupin pohjalle jääneestä maustepurusta."

Lapin Maria Luomu Kerkkäglögi

Kerkkä-glögi pullo on melko pelkistetty, eikä senkään etikettiin olla rustattu juoman syntytarinaa. Lapin Marian nettisivuilla kyseistä glögiä kyllä hehkutetaan melko itsevarmasti: ”Kerkkäglögi on vuoden 2018 uutuus, jossa on ainesta kansallisjuomaksi”.

Kuusenkerkkä maistui raadin mielestä selkeästi glögissä ja muutenkin sitä pidettiin melko tasapainoisena juomana. Makua kuvailtiin kirpeäksi, havuisaksi ja jopa hieman savuisaksi.

Glögin tuoksu oli hyvin voimakas, jota osa piti jopa hieman liian vahvana. Makua pidettiin kuitenkin ainutlaatuisena ja kokeilun arvoisena, vaikka glögin makeus jakoikin mielipiteitä.

Alla muutama kommentti kerkkäglögistä:

"Täyteläisempi maku kuin monessa muussa testissä olleessa glögissä. Hieman havumainen maku, mistä tulee mieleen, onko kyseessä sittenkin joulukuusen makuinen juoma. Sopivasti mausteisuutta, mutta tuoksu juomassa olisi saanut olla enemmän. Ei kovin makea, joten tätä glögiä voi nauttia enemmänkin kerralla." 

"Ensimmäisenä kupista tulee vastaan voimakas kerkän haju, joka ei ole onneksi aivan niin voimakas maistaessa. Ehkä vähän puuttuu perinteisen glögin mausteisuutta verrattuna muihin testattuihin glögeihin ja kaupan tavallisiin glögeihin. Vähän kirpsakka, tykkäsin! Tätä voisin ostaa kotiinkin!"

"Tuoksusta en pidä, siinä on jotain todella outoa. Maku on todella makea, mutta jollain erikoisella tavalla kuitenkin ihan ok. Tämä glögi ei maistu miltään tavalliselta mehulta, vaan tässä on joku oma, ainutlaatuisempi makunsa. Paljon tätä ei tosin voi juoda makeuden vuoksi, puoli lasillista on tarpeeksi."

Poikain Parhaat Halla Juhlaglögi

Tämä tamperelainen juhlaglögi on valmistettu käsityönä ja raaka-aineina käytetyt omena- ja tyrnimehut ovat sataprosenttisesti suomalaista alkuperää. Etiketti lupailee maun olevan raikas ja vivahteikas.

Raadin mielestä glögin maku oli melko jouluinen ja tyrnin, sekä mausteet erotti selkeästi, muttei liian voimakkaasti. Väristä ei tule mitenkään perinteinen vaalea glögi mieleen, vaan se muistutti ennemminkin tyrnimehua.

Plussaa annettiin runsaasta mausta ja aitojen raaka-aineiden käyttämisestä. Pullo ei ole mitenkään erityisen jouluinen, mutta silti kaunis.

Alla muutamia kommentteja Halla juhlaglögistä:

"Runsas maku ja tuoksu, väriltään ihanan pirteän oranssi. Juomassa käytetty selkeästi runsaasti aitoja marjoja, minkä ansiosta vaikutelma ei ole mehumainen. Maistuu pikemminkin terveysjuomalta kuin glögiltä, mutta runsaista ja aidoista mauista plussaa."

"Ei kovin mausteinen, mutta tunnistaa vielä glögiksi. Tyrnin maku on mieto, mutta erottuva. Ei mikään mullistava makuelämys, mutta kyllä tätä ihan mielellään juo."

"Todella makeaa, mutta ihan jouluinen ja sopivan mausteinen juoma. Aika hyvää!"

Jouluaitta glögitiiviste

Lidlin glögiuutuus tälle vuodelle on hyvin perinteinen glögitiiviste. Pullo on hauskan mallinen ja etikettikin hyvin jouluinen.

Raatilaiset arvostivat sitä, että glögissä oli todella makua, mutta ihmettelivät hieman jotenkin kellarimaista sivumakua. Liekö ainesosaluettelosta löytyvä kaneliuute jotenkin teollisen makuinen? Glögistä jää pitkäksi aikaa erikoinen maku suuhun.

Vaikka maku jakoikin mielipiteitä, osa totesi, että piti juuri voimakkaista mauista. Perinteisen glögin – varsinkin makean glögin ystävät varmaankin pitävät tästä.

Alla kommentteja glögitiivisteestä:

"Perinteisin glögi uutuuksien joukosta. Todella makea ja hieman teollinen maku; tätä ei tekisi mieli juoda kupillista enempää. Tuoksussa voimakas kanelin tuoksu. Perinteisen glögin ystäville, jotka kaipaavat elämäänsä makeutta."

"Nyt on makua. Mukavaa, kun maistuu joltakin. Tumma syvä maku, josta tulee kaneli kivasti läpi." 

"Kummallinen, hyvin kummallinen maku. Jotenkin keinotekoinen, ehkä vähän pilaantunut, sitä on vaikea kuvailla. En ole ollenkaan vakuuttunut. Hyvä puoli on tosin se, että mitä enemmän tätä juo, pikkuhiljaa makuun tottuu."

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja