MT: Paistopisteissä myyty "tuore" leipä voi olla yli vuoden vanhaa
Moni suomalainen ostaa ruokakauppojen paistopisteistä leipää, jonka mieltää tuoreeksi. Maaseudun Tulevaisuuden mukaan paistopisteissä myydyt leivät voivat kuitenkin olla yli vuoden vanhoja.
Maaseudun tulevaisuus haastatteli Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthumia, joka kertoi olevansa huolissaan kauppojen paistopisteiden yleistymisestä. Vastoin yleisiä luuloja paistopisteen tuotteet saattavat olla hyvinkin kaukana tuoreesta.
– Joskus hämmästyttää se, että aamulla meidän leipomossa leivottu, valmiiksi pakattu leipä, joka ostetaan illalla, mielletään vähemmän tuoreeksi kuin Keski-Euroopasta tuleva pakasteleipä, joka saattaa olla 12 kuukautta vanha, kun se paistetaan, Vitzthum kertoo Maaseudun tulevaisuus -lehdelle.
Arvostetaanko kotimaista leipää?
Kuluttajatutkimusten mukaan suomalaiset pitävät suomalaisia tuotteita arvossaan. Tästä huolimatta ulkomaisten leipomotuotteiden määrä kasvaa jatkuvasti. Suuri osa kauppojen paistopistetuotteiden raaka-aineista tuodaan ulkomailta.
– Kuluttaja on tässä taloustilanteessa erittäin herkkä valitsemaan halvempaa, Vitzthum kertoo.
Vitzthum ei syytä tilanteesta kuitenkaan suomalaisia. Yksi syy siihen, että kaupassa on helpompi valita jopa vuoden vanhaa tuontileipää on se, että kuluttajat eivät tunnista tarjolla olevista tuotteista oikeasti tuoreita tai suomalaisia vaihtoehtoja.
– Meillä leipomoteollisuudessa on paljon tekemistä, että osaamme viestiä tuoreudesta oikealla tavalla, Vitzthum toteaa.
Lähde: Maaseudun Tulevaisuus
Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa