Miten estää jäätelöä sulamasta? Kätevää vinkkiä on jaettu somessa tuhansia kertoja

jäätelötwitterhack
Kuvituskuva Shutterstock, toisen kuvan lähde Twitter. Shutterstock, Twitter

Somesuosiota saanut vinkki kertoo, miten estää jäätelöä sulamasta.

Jos jäätelöä syö liian lämpimässä, saattaa se sulaa kulhoon tai purkkiin ennen kuin ehtii edes lusikkaa heilauttaa. Monia ärsyttävään ilmiöön on keksitty helppo ratkaisu, joka saavutti nopeasti Twitter-suosion.

Jäätelön sulamisen estämiseksi tarvitset termosmukin, jääpaloja sekä sopivan kokoisen jäätelöpurkin.

Twitter-käyttäjä Donald Li keksi, miten estää lempijäätelöään sulamasta ja jakoi siitä Twitteriin kuvakollaasin. Hän laittaa jäätelöpaketin metalliseen termosmukiin, jonka pohjalla on jääpaloja. Näin jäätelö ei sula ennen aikojaan! Noin 470 millilitran jäätelöpurkki mahtuu twiitin mukaan täydellisesti termosmukiin. Bonuksena pohjalla oleva jää tekee jätskistä todella kylmää, Donald kehuu.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vinkkiä on uudelleentwiitattu Twitterissä yli 14 200 kertaa ja siitä on tykännyt 42 000 Twitter-käyttäjää. Moni twiittiä kommentoinut huomautti myös, että jäätelö on myös helppo ottaa mukaan termosmukissa.

Kaikki suomalaiset jäätelöpaketit eivät välttämättä mahdu kapeaan termosmukiin, mutta onneksi on olemassa toinenkin kikka välttää liian nopea sulaminen. TheKitchn-sivusto vinkkaa, että jäätelölautanen tai -kulho kannattaa jäähdyttää ennen syömistä. Jo pari minuuttia pakkasessa ollut kuppi pitää jäätelön kylmänä pidempään.

Kolmas vinkki on tehdä jäätelöstä valmiita palloja tai palasia ennen tarjoilua. Valmiiksi leikattu jäätelö laitetaan siis takaisin pakkaseen ja otetaan esille jälleen ruokailun alkaessa. Tämä toimii erityisen hyvin, jos haluat tarjoilla jäätelöä vaikkapa juhlissa ja haluat saada jäätelön esille nopeasti ja mahdollisimman vähän sulaneena.

Lähteet: Mirror, TheKitchn, Twitter

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja