Mitä kulisseissa todella tapahtuu? Näin ruokaohjelma syntyy

HuSusipuli

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mitä kaikkea ruokaohjelmien tekemiseen vaaditaan? Makuja.fi otti asiasta selvää ja osallistui ruokakuvauksiin.

Ruokaohjelmissa kaikki tuntuu sujuvan helposti, ja ruoka sekä näyttää että maistuu hyvälle. Sujuuko kaikki todellisuudessa yhtä huolettomasti?

Vaatii paljon järjestelyjä

Huomenta Suomen Makuja-osion kuvaukset käynnistyivät tuulisena aamuna Itä-Helsingissä. Kokki Meri-Tuuli Lindströmin tarkoituksena oli valmistaa päivän aikana kolme ruoka-annosta ulkokeittiössä. Paikalla olivat lisäksi juontaja Eva Kela ja kuvaaja Roman Rokicki.

Ulkona toteutettavat ruokakuvaukset vaativat ensiksi paljon järjestelyä ja tavaroiden kantamista. Astiat ja raaka-aineet kannettiin ulos Meri-Tuulin kotoa, hissittömän kerrostalon ylimmästä kerroksesta. Kun kaikki tarvittavat tavarat oli saatu kuvauspaikalle, alkoi stailaus. 

Värikkäät astiat ja tuoreet vihannekset tekivät pöydästä nopeasti houkuttelevan näköisen. Kaikki oli valmista ensimmäisen jakson kuvaukseen. Kaikki ei kuitenkaan aina suju niin kuin on suunniteltu. Kesäkeittiön oleellisimmasta osasta, eli grillistä, loppui kaasu. Ei auttanut muu kuin lähteä huoltoasemalle kaasun ostoon. 

Ulkokuvaukset sään armoilla

Kun kaasupullo oli täytetty, eteen tuli uusi ongelma, nimittäin tuuli. Voimakas tuuli sammutti kaasugrillin liekin tasaisin väliajoin, eikä ruoanlaitto meinannut onnistua lainkaan. Täytyi löytää uusi, suojaisempi kuvauspaikka. 

Pöytä kannettiin tavaroineen notkoon, jonne tuuli ei päässyt puhaltamaan aivan yhtä hurjasti. Kun ennakkojärjestelyt oli hoidettu, kuvaukset sujuivat nopeasti. Jaksojen välillä ei huilattu, vaan kannettiin tavaraa takaisin sisälle, ja uusia tarvikkeita tilalle. 

Meri-Tuuli valmisti kaikki ruoat kokonaan ulkona, ainoastaan liha oli kypsennetty edellisenä päivänä.

Aivan kaikkien ruokien valmistaminen ei onnistunut ulkona, vaan esimerkiksi piiras täytyi kiikuttaa sisälle uuniin paistumaan. Myöskään valurautapannu, kaasugrilli ja tuuli eivät olleet toimiva yhdistelmä. Myös blinit täytyi lopulta paistaa sisätiloissa.

Tuuli aiheutti myös sen, että kuvauksissa siivottiin tuulen voimasta lennelleitä kanamunia grillikatoksesta. Ja ne eivät olleet enää ehjiä. 

Kaikki ei ole täydellistä, mutta lopputulos voi olla hyvä

Kaiken kaikkiaan kolmen, kymmenen minuutin mittaisen jakson kuvaamiseen meni yhteensä reilut kuusi tuntia. Toisin kuin voisi luulla, kaikki ei sujunut ongelmitta, vaan ruokaohjelman teko vaati paljon ennakkojärjestelyjä ja suunnitelma B:n käyttöönottoa. 

Jos sinusta tuntuu, että kotikeittiössäsi kaikki ei suju aina kuin rasvattu, voit huokaista helpotuksesta. Kaikki ei suju täydellisesti ruokaohjelmissakaan. Lopputulos voi silti olla erittäin maistuva. 

Kokeile kuvauksissa syntyneitä reseptejä:

Katso videolta, millainen yhdestä Huomenta Suomen Makuja-jaksosta lopulta tuli:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja